Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zima se odkládá na neurčito! V únoru bude 12 stupňů!

Teploty budou v únoru překvapivě teplé.
Teploty budou v únoru překvapivě teplé.  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK, shp - 
8. února 2014
17:59

To je ale pozitivní předpověď! Až na 12 stupňů Celsia mohou vystoupat teploty v příštích čtyřech týdnech. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Období do 9. března bude podle meteorologů až nadprůměrně teplé. Podle týdenní předpovědi ČHMÚ by příští týden mohlo být místy až 13 stupňů. Rozpětí nejvyšších a nejnižších teplot bude ale v příštích týdnech velké, teploty mohou spadnout až na minus deset. Množství srážek bude zřejmě podprůměrné.

Celkově budou podle ČHMÚ teploty v období od 10. února do 9. března s největší pravděpodobností nad dlouhodobým průměrem, který činí 0,5 stupně. Nejvýše mohou vystoupat v přespříštím týdnu a týdnu od 3. do 9. března, kdy meteorologové odhadují horní hranici maximálních teplot na 12 stupňů.

Na přelomu února a března je horní hranice deset stupňů. Zároveň je ale velmi nízko dolní hranice nejvyšších týdenních teplot. U přespříštího týdne činí minus dva stupně stejně jako v týdnu na přelomu února a března a u týdne od 3. do 9. března je na nule.

Méně teplotně rozkolísaný bude zřejmě příští týden. Rozpětí maximálních teplot odhadli meteorologové na zhruba dva až devět stupňů a rozpětí minimálních teplot na minus čtyři až plus dva stupně.

elliana ( 8. února 2014 21:02 )

když si budou chtít lyžaři užít, tak vyrazí za sněhem

abyss ( 8. února 2014 19:06 )

Špatné to současné počasí skutečně je. Není nad správný koloběh přírody. Jen se obávám abychom za to dočasně, co ty považuješ za dobré, draze nezaplatili třeba náledím v květnu a topením až do června a třeba třiceti korunama za kilo brambor, protože u nás se kvůli tomu zblázněnému počasí žádné neuroděj a bude klika jestli půjde jenom o brambory.

sores ( 8. února 2014 18:51 )

Jak se říká, vše špatné pro něco dobré! Na horách by mělo být 10m sněhu a -20 st. aby si to lyžař užil. V nížině jsem ráda za slunce, teplo, bezpečné silnice bez náledí a cesty.A ještě se ušetří za drahé topení.

e.44 ( 8. února 2014 18:43 )

To není vůbec pozitivní předpověď. Tenhle "bordel" v počasí nemůže přinést nic pozitivního. Buď to znamená že letos nebude prakticky žádná zima nebo že bude sníh a mráz někdy v dubnu, což oboje znamená katastrofu pro úrodu a přírodu vůbec. S klasickým jarem se s velkou pravděpodobností můžeme také předem kvůli téhle pošahané zimě rozloučit a léto? no uvidíme, .....ale dobré to takto není a těžko z toho může něco dobrého vzejít.

naidka ( 8. února 2014 18:19 )

Loni napadal sníh v druhé polovině března a vydržel až do první dubnové dekády. V době, kdy se seje zelenina, jsme měli na zahradě 20 cm sněhu.

Zobrazit celou diskusi