Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Letní dny končí: Připravte se na sníh a déšť

Slunečných dnů je podle všeho na čas konec.
Slunečných dnů je podle všeho na čas konec.  (Autor: Blesk)
Autor: ČTK, rvs - 
10. dubna 2011
21:57

Teplé počasí končí! V následujících třiceti dnech nás podle meteorologů místo toho čeká zatažená obloha a ochlazení. Připravit bychom se měli na déšť a noční mrazíky, na horách bude dokonce sněžit! Letního počasí se nejspíš dočkáme až na začátku května, kdy se má začít znovu oteplovat.

Se slunečným počasím, na které jsme si zvykli během prvních dubnových dní, je podle všeho konec. Místo něj se dočkáme zatažené oblohy a častých přeháněk, na hory se dokonce vrátí zima! „V tomto týdnu se očekává sněžení v horských oblastech. V noci tam teplota klesne až pod minus 6 stupňů Celsia,“ potvrdila meteoroložka Dagmar Honsová.

Podle dlouhodobé předpovědi se příliš neohřejeme až do konce dubna. I v nížinách totiž noční teploty místy klesnou k bodu mrazu, přes den nebude více než 13 stupňů.

Ke konci dubna se oblačnost protrhá a teploty vystoupají alespoň na 19 stupňů. Na opravdové teplo a slunečnou oblohu se znovu můžeme těšit až v prvních květnových dnech. „Oblačnost bude ustupovat a teploty vystoupají až na 23 stupňů,“ dodala Honsová.

gratshowka ( 11. dubna 2011 00:28 )

Kašlu vám na zimu!! Už jí bylo dost, skoro 3/4 roku je zima, prší, sněží, fučí, padaj skoro trakaře a když se udělá hezky, tak se to zas má pokazit?? Tak to teda ne - už mám pocit, že to řídí naše zkorumpovaná vláda. Hnus velebnosti

Shelby16 ( 10. dubna 2011 23:27 )

Je prostě jaro, kytičky začínají růst, ptáčkové prozpěvují a tak by to mělo být a zůstat

Zobrazit celou diskusi