Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Padají mrazivé rekordy, sníh i nálada řidičů

Autor: jos, Monika Rubešová - 
17. prosince 2010
10:35

Arktické počasí láme mrazivé rekordy. V osadě Jizerka v Jizerských horách klesl teploměr až k minus 31,4 stupně Celsia! Mrazy v příštích dnech trochu poleví, ale zase bude sněžit. Z této kombinace nemají radost silničáři ani motoristé, i když ještě před měsícem se určitě všichni těšili na bílé Vánoce.

14:40 - V Karlovarském kraji až do odpoledne stále sněžilo a doprava je komplikovaná prakticky na všech komunikacích. Pro běžný provoz je nadále uzavřena silnice z Božího Daru na Zlatý Kopec, úsek na Ryžovnu silničáři do odpoledne prohrnuli. Kvůli padajícím stromům je rovněž uzavřena cesta mezi Novými Hamry a Jelením. Informoval dispečink krajských silničářů.

13:55 - Na Pražský okruh vyteklo při dvou ranních nehodách asi dvě stě litrů nafty, kterou museli ze silnice odstranit přivolaní hasiči. Z tohoto důvodu se ve směru od Brna vytvořila asi čtyřkilometrová kolona.

13:39 - Prvních deset prosincových dní bylo nejchladnějších za posledních čtyřicet let. Uvedla to meteoroložka  Dagmar Honsová.

13:19 - Kvůli sněhu byla ráno krátce uzavřena i silnice Valašské Meziříčí - Velká Lhota ve Zlínském kraji. Dopoledne byla zavřena místní cesta Rousín - Slezské Rudoltice na Bruntálsku.

12:58 - S úklidem sněhu v Příbrami dnes začali pomáhat odsouzení z věznice Bytíz. Odsouzení vyčlenění na úklid sněhu v Příbrami jsou zařazeni do nejmírnější skupiny ve věznici s dohledem. Na jejich práci v ulicích dohlíží dozorce.

12:33 - Obrovské nebezpečí představuje zmrzlá krusta sněhu na okraji střech. Buďte opatrní zejména ve městech.

11:59 - Dvě nehody komplikují provoz na Pražském okruhu. Nehoda autobusu s osobním vozidlem a havárie nákladního auta se staly krátce po půl desáté ve směru na Kladno.

11:33 - Některé silnice uzavřel sníh i v Ústeckém kraji. Jde o trasu z Tisé na Sněžník nebo ze Šluknova do Jiříkova na Děčínsku a o silnici z Krásného lesa na Adolfov nebo z Rusové na Výsluní v Krušných horách.

11:12 - Chodci ve městech zuří. Chodníky jsou neuklizené, jednotlivci za to nezodpovídají, obce na to nemají peníze. Pro starší, nebo lidi s omezenou pohyblivostí, je cesta do města nebezpečným podnikem. Maminky s kočárkem také mnohde nemají šanci. "Vezmu kočárek a jdu po silnici, je to hrozně nebezpečné, ale po chodníku jet nemohu," řekla Blesku paní Veronika z pražských Petřin.

11:02 - Server Českých drah informuje, že provoz je zastaven na třech místních tratích. Vlaky nejezdí na trati 039 Frýdlant – Jindřichovice pod Smrkem, 037 Raspenava – Frýdlant, 038 Raspenava – Bílý Potok pod Smrkem. Důvodem jsou vysoké sněhové závěje.

10:53 - Promrzlé a částečně zasněžené tělo bezdomovce nalezli policisté na Jevíčsku. Mrtvým je podle tn.cz pětašedesátiletý muž z Moravskotřebovska.

10:50 - Řidiči mají stále problémy zejména v horských a podhorských oblastech. Na Frýdlantsku je pro kamiony uzavřena silnice I/13 směrem na Albrechtice.

JAKÁ JE SITUACE U VÁS? TRÁPÍ VÁS SNÍH A MRÁZ? POŠLETE NÁM NA TIP@BLESK.CZ VAŠE FOTOGRAFIE!

Čeká nás mráz a sněžení

Po noční chumelenici se čeká klidný, ale mrazivý víkend. Odpolední teploty se budou dnes a zítra pohybovat mezi -8 až -4 °C, v neděli mezi -7 až -3 °C.

Jaká je vyhlídka na nejbližší dny? Vždyť do Vánoc zbývá přesně týden! „Po víkendu bude sněžit jen na horách, v nížinách čekáme srážky mrznoucí. Takže pozor na ledovky! V pondělí a v úterý se trochu oteplí, přes den by měl být jeden stupeň nad nulou. Sněhu je ale tolik, že určitě vydrží,“ upřesnila Honsová. Od středy se totiž opět začne ochlazovat a tu a tam i zasněžíí .

Jaké mrazy uhodily na Česko? Jaké mrazy uhodily na Česko? | Infografika Blesk

„Na Štědrý den čekáme denní teploty v rozmezí minus 6 až minus 2 stupně a ve městech by mohly nasněžit zhruba tři centimetry,“ dodala Honsová.

husqarnowicz ( 17. prosince 2010 16:27 )

Ten podzim je letos nějakej hnusnej .

olesja ( 17. prosince 2010 11:17 )

Zima začne až 21.12. Podle toho, jak je teď na podzim,- bude hůř !!!! ;

Zobrazit celou diskusi