„Přemluvil mě k tomu syn, když viděl dokument Šmejdi,“ začíná své vyprávění seniorka. Vzpomínky na setkání s Mazancem jí stále pronásledují a když vypráví, třese se a do očí se jí hrnou slzy. Přesto, že od té doby uplynulo už 17 měsíců. „Strašně mi ublížil,“ rozohnila se paní Ina, když ji Blesk navštívil doma.

Do roka vás čeká smrt

Na zdravotní přednášce v Mimoni Mazanec paní Ině i ostatním důchodcům tvrdil, že je lékař, který pracuje v liberecké nemocnici a má za sebou stáž v Anglii. Seniorům pak začal říkat otřesné věci, například, že skončí do dvou let na vozíku nebo že do roka zemřou. Paní Inu přemlouval, aby si koupila Chi-master (masážní přístroj za cca 10 000 korun - pozn. redakce). „Držel mě za ruku, abych se nemohla bránit a chtěl po mě, aby podepsala smlouvu a dala mu občanku,“ vypráví paní Ina. Seniorka se ale nedala. To Mazance rozčílilo a začal slabou ženu psychicky terorizovat!

Nekoupíte? Zaplatíte pokutu!

„Počkal si na mně v chodbě, kde nikdo nebyl. Tvrdil mi, že volal do Prahy České lékařské komoře. Ta mu prý sdělila, že když si přístroj nekoupím, budu jim muset zaplatit tučnou pokutu. Řval na mě, že jsem idiot a debil.  Byla jsem v šoku, řekla jsem mu, že mám kardiostimulátor. On na mě pořád křičel, až jsem se rozbrečela. Bylo mi strašně zle,“ vzpomíná na den plný hrůzy paní Ina.

V autobuse, který vezl důchodce z předváděčky, se jí ještě přitížilo a začala zvracet. „Šofér zavolal záchranku a odvedl mě ven do stráně. Zdravotníci mi měřili tlak a tep, vytahovali mi jazyk a konstatovali, že jsem v šoku. Bylo mi pořád hůř. Pak pro mě přiletěl vrtulník a odvezl mě do liberecké nemocnice,“ vypráví paní Ina.  Lékaři jí ošetřili a navečer jí sanitka odvezla k synovi.

Trestní oznámení

Seniorka se nemohla z události vzpamatovat a tak se obrátila pro pomoc na Bílý kruh bezpečí. Tam jí poradili, aby šmejda udala na policii. „Bála jsem se, aby se mi nemstil, tak jsem to nechala být,“ říká smutně paní Ina. Čas v tomto případě ale pracuje pro Mazance. Paní Ina sebrala odvahu a v doprovodu Blesku se vypravila se na policejní stanici. „Pokud hospitalizace trvala pouze jeden den, jde o přestupek, na jehož prošetření je ze zákona jeden rok. Tahle věc je ale stará rok a půl, “ sdělila seniorce policistka.

Kdo je šmejd Mazanec? Za peníze seniorů si žije v luxusu!

Blesk sleduje Miroslava Mazance už od července. Údajně bývalý opravář traktorů a člověk z kolotočářské rodiny vykládá na svých předváděcích akcích, že je uznávaný lékař s dlouholetou praxí. Nejdříve si s důchodci povídá o jejich zdravotních problémech a pak jim nabízí léčbu - „zázračný“ přístroj Chi-master za 10 tisíc. Ten přitom stojí na zahraničním e-shopu v přepočtu kolem pěti stovek. Šmejd taky lidem vnucuje údajně léčivé lososové kapsle za 500 korun a léčebnou kúru za 12 tisíc.  Ústav pro kontrolu léčiv ale zjistil, že jde o levné potravinové doplňky!

Šmejdovi na předváděčkách pomáhá jeho 24 letý syn Mirek, kterému Mazanec letos vystrojil honosnou svatbu!  Za dobu svého podnikání si lžidoktor vydělal na luxusní  domy v Byšicích u Mělníka a  na Humpolecku. Kromě toho vlastní několik drahých vozů a terénní čtyřkolky.  Bude mu okrádání a šikana starých lidí procházet i dál? Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 6 už řeší trestní oznámení, které na šmejda podal Blesk a Česká lékařská komora na základě zjištění, že se Mazanec vydává za lékaře, aniž by jím byl.

Video
Video se připravuje ...

Paní Ina zkolabovala na předváděčce Šmejdů: Vyhrožovali jí Blesk