„Vyrazila jsem na jednu jedinou předváděčku, na kterou mě vytáhla kamarádka, měla to být besídka. Na místě na mě prodejce řval, že si to zboží musím koupit. Byla to pětihodinová masáž,“ vzpomíná na akci firmy KINGSTAR CZ, s.r.o. v pražském hotelu Olympik, která proběhla 3. prosince 2009.

Paní Zuzana nakonec vytrvalému prodejci podlehla a podepsala smlouvu.

Za 24 999 korun tak získala sadu tmavého nádobí, plotýnku, DVD přehrávač a parní stroj.

Zbývá jí 3400

Jakmile ale seniorka dorazila domů, došlo jí, že zboží vlastně vůbec nechce, že ho nepotřebuje. „Našetřila jsem si peníze na pohřeb, a pak jsem je takhle vyhodila z okna. Mám důchod 9 tisíc a platím nájem 5600. Rozhodla jsem se proto, že to vrátím,“ popisuje dále seniorka.

Okamžitě proto odstoupila od smlouvy, zboží dojela vrátit a obdržela od šmejdů dokonce dokument o převzetí zboží.

„Slíbili, že mi peníze vrátí do 30 dnů. Když se tak nestalo, tak jsem tam volala a bylo mi řečeno: Dejte mi pokoj, my toho máme plné sklady.“

Tři roky soudů

Paní Zuzana se proto rozhodla jednat dále. A obrátila se na soudy. Ty vydaly nespočetně platebních příkazů.

Poslední kapkou do poháru beznaděje bylo, když 22. dubna letošního roku přišel dopis od Okresního soudu v Litoměřicích, kde se dočetla, jak dopadl soupis majetku firmy KINGSTAR CZ, s. r. o.

„Normálně mi ten soudní vykonavatel napsal, že nenašel žádné majetky a proto mě soud vyzývá, abych jim já sama napsala, kde ty majetky jsou, aby mohly být sepsány a prodány,“ rozčiluje se důchodkyně Zuzana.

Blesk proti šmejdům

Blesk je proti předváděcím akcím, které mají za cíl okrádat nebohé seniory. Sami jste naletěli? Přišly vám do schránky pozvánky lákající na výlet a pohoštění? Chovali se k vám prodejci hrubě?

Napište nám to na adresu: Blesk, Komunardů 42, Praha 7, 170 00, e-mailová adresa: protismejdum@blesk.cz