Předváděčku vedl Martin Küblbeck (45), který si říká Mazzeti. Reportér Blesku mu byl coby falešný číšník celou dobu v patách. Tady je jeho zpověď: Připadl mi speciální úkol. Zatímco kolegové byli ukryti ve vedlejší místnosti a šmejdy sledovali pomocí kamer a odposlechů, já byl s Mazzetim a jeho třemi poskoky v osobním kontaktu jako falešný číšník.

Členem personálu jsem se stal s vědomím provozovatele hotelu Zdeňka Otavy, který Blesk na předváděčku pozval. Vybaven číšnickou zástěrou, bločkem na objednávky a mikrofonem skrytým na těle jsem měl pochybnou čest setkat se s šmejdy ještě v době, kdy neměli o týmu Blesku ani ponětí.

Vodky na kuráž

Zatímco osm seniorů v sále si objednalo všehovšudy pár levných minerálek a jednu kávu, hlavní šmejd Mazzeti na sobě nešetřil. Těsně před předváděčkou, zatímco jeho poskoci dokončovali přípravy salónku a sprostě si nadávali, přišel na bar v prvním patře: „Dejte mi nejlepší vodku, co máte. Dvojitou!“

Na moji otázku, jak vidí dnešní výdělek, nešetřil opovržením. „Vždyť jsou to žebráci! Jen se na ně podívejte. To je hrozné, co nám teď chodí,“ prohlásil arogantně a objednal si další dvojitou.

Smlouval o ceně

Mazzeti neváhal během popíjení na baru smlouvat o domluvené ceně pronájmu. „Pět tisíc za sál je nějak moc! Co s tím uděláme? Co nějakou slevu za to, že uzavřeme dlouhodobou smlouvu,“ otočil se na hoteliéra.

Poté, co ho Otava několikrát »odpálkoval«, dopil Mazzeti naštvaně vodku a odešel ukecávat své zákazníky. Jak on by asi řekl, šel »dolů mezi žebrotu«.

Co odhalil tým Blesku

  • Než přišli důchodci do sálu, Mazzeti o nich mluvil jako o »č*rácích« a »žebrotě«
  • Jak se jim snažil zatajit, že jde o předváděčku nechvalně známé firmy BECK
  • Že na předváděčce prokazatelně lhal
  • Jak byli šmejdi sprostí na seniora Brouzdu, který se jim snažil postavit
  • Jak Mazzeti i jeho pohůnci začali utíkat, když na ně tým Blesku vtrhnul
  • Že Mazzeti je bezcitný člověk, který se chlubí fotkami zraněných seniorů
  • Že má na sebe devět exekucí a obrovskou sumu dluží i VZP

Video
Video se připravuje ...

Šmejdi v Tachově: Urážky, nadávky a vulgarismy! Redakce

Video
Video se připravuje ...

Šmejdi v Tachově: Zásah týmu Blesku! Redakce

Fotogalerie
8 fotografií