Běžně je koupíte v lékárnách i drogeriích, kde stojí většinou méně než stovku. Blesk oba produkty porovnal. Zatímco šmejdí výrobek Lachsöl Plus má daleko menší množství Omega-3 mastných kyselin – jen 495mg, kapsle z drogerie jich obsahují 1300mg! Vitaminu E je v tabletě z předváděček 5mg, v produktu z drogerie 12mg, což je denní doporučená dávka.

Přesto jsou šmejdí tablety dražší o víc než 400Kč a to je chce ještě Mazanec podle svých slov zdražit na 1500 Kč. „Produkty dm značek, mezi které patří i Das gesunde Plus, nabízejí kvalitu srovnatelnou se značkovými výrobky za příznivou cenu. O vynikající jakosti se zákazníci mohli několikrát přesvědčit v nezávislých spotřebitelských testech,“ řekla Blesku Eva Vaněčková ze společnosti dm drogerie markt.

Co jsou to Omega-3 masné kyseliny

Jde o rybí olej, který je důležitým přírodním zdrojem nenasycených mastných kyselin. Ty jsou důležité pro látkovou výměnu, blahodárně také působí na srdce a krevní tlak. Omega-3 jsou obsaženy hlavně v rybách (lososi, makrely, pstruzi, tuňáci). Dále ve lněných a dýňových semínkách, ořeších, řepce olejné a listové zelenině.

tabulka Mazanec
Autor: archiv Blesku

V tištěném Blesku dnes čtěte také o postihu pro falešného doktora Mazance a dalších šmejdských výrobcích za přepálené ceny!

Video
Video se připravuje ...

Šmejdi Mazanec předváděčka - intervence Tým proti šmejdům

Bojujte proti šmejdům

Petici proti šmejdům můžete podepsat na každé pobočce České pošty, která se k akci připojila. Archy jsou k dispozici na 3300 pobočkách. www.peticeprotismejdum.cz

Fotogalerie
8 fotografií