„Nechtěl jsem nic jiného než zjistit, na základě čeho si paní doktorka Helena Rejholcová účtuje nesmyslné a neuvěřitelně vysoké poplatky, které ode mě chce,“ řekl.

Bude vás míň

Do Vrbové ulice v Jesenici se dovolal letos v březnu a dáma, která telefon vzala, se představila jako asistentka paní doktorky. „Když jsem řekl, co bych chtěl, poslala mě normálně do pr… Ztuhl jsem a optal se, jestli ví, že jsem nemocný důchodce a že při rozčilení můžu umřít. A víte co ona? Aspoň nás prý bude míň.“

O jaké poplatky šlo? Zdeněk Zeman vede dva soudní spory se společností Beck International, kterou doktorka Rejholcová zastupuje. Přezdívá se jí »advokátka šmejdů« a ona skutečně dělá vše pro to, aby si přezdívku zasloužila. Od důchodce Zemana, který má penzi 8900 Kč, požaduje na nákladech soudního řízení celkem 15 765,60 korun. On totiž oba soudy prohrál. „Zatím, už jsem se odvolal a zašlapat se nenechám,“ ujišťuje.    

Nezboží

Pan Zeman s manželkou Miluší (57) doplácejí na svoji víru v poctivost lidí. „Byli jsme kdysi na předváděcí akci společnosti Aeskulap, to vedli nějací Švýcaři a nám se to líbilo. Nikdo nikoho k ničemu nenutil, vše bylo moc pěkné,“ shodují se oba.

Ovšem jejich »namlsanost« Beck International rázně utnul. Loni v prosinci se mu upsali na akci ve Struhařově ke splácení masážního polštáře (4999 Kč) a sady nádobí (22 999 Kč, vnučcek svatbě).

Jenže polštář se začal přehřívat a – jak pan Zeman říká – člověku by uvařil hlavu. Tak ho vrátili a čekali na nový. Nepřišel a na urgence v Beckovi odpovídali, že o ničem nevědí.

A tak pan Zeman, který za nádobí už splatil 15 060 korun, další splátky neplatil. Když vy mně tak, tak já vám taky tak, myslel si. A to byla chyba.
13. února se manželé vydali na předváděčku od Becka znovu. Dostali totiž výzvu, že mají poslední možnost převést si svoje bonusové body na peníze (celkem měli slíbeno 4930 korun + 2500 korun další bonus). Ve výzvě doslova stojí, že předány budou peníze a Zemanovi se zaradovali. Doufali, že s jejich pomocí se s Beckem vyrovnají a už o něm nikdy neuslyší. Další chyba!

Špinavou fintou šmejdů bylo i tady vysvětlení, že bonusové peníze se odečtou od ceny nového zboží, které si manželé musí koupit. Jinak ostrouhají a nedostanou nic.  Zdeněk Zeman se rozčílil, rozhádal se s prodejci a z akce i se svojí paní odešel. „A pak začaly soudy,“ shrnuje.

Souzení, souzení

Soudy ze 4. a ze 26. března pan Zeman v Kutné Hoře prohrál.
Samosoudci Martínková a Závurka na jeho argumenty a písemné doklady nic nedali. Dokonce soud ani nepřihlédl k tomu, že Zeman poctivě splácel zmíněné nádobí, že měl dobrou vůli a reagoval na neochotu Becka vypořádat s ním onen vařící masážní polštář.

„Advokátka Rejholcová u soudu vůbec nebyla, nikomu to nevadilo, soudci mě ani pořádně neposlouchali. Přijde mi, že mají šmejdy radši než podvedené lidi,“ je přesvědčen Zdeněk Zeman. Podal odvolání ke Krajskému soudu, a když to bude třeba, půjde dál.

„Nic nemám, nic si na mně nevezmou a ve vězení se nebudu mít hůř, než v tomhle státě, kde vládnou jenom prachy a nikoho nezajímá, odkud jsou,“ je přesvědčen.

Jen nad tím postojem soudů vrtí pořád hlavou. „To přece není samo sebou,“ říká.

Fotogalerie
2 fotografie