„Petiční archy předala společně se svým podpisem Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6 autorce dokumentu Šmejdi Silvii Dymákové v Písecké bráně. Právě tam Praha 6 uspořádala pro seniory bezplatnou projekci filmu Šmejdi a přednášku Jak nespadnout do pasti,“ informoval mluvčí šesté městské části Adam Holmoši.

Praha 6 byla první pražská městská část, která se k Petici proti šmejdům připojila – konkrétně od pondělí 29. dubna 2013 je možnost petici podepsat v recepci úřadu na adrese Čs. armády 23, Praha 6.

Praha 6 posílá proti šmejdům 652 podpisů!

„Praha 6 je do počtu seniorů druhou „nejstarší“ městskou částí – obyvatel ve věku přes 65 let máme přes 21 tisíc. Kdyby tzv. šmejdi každého druhého seniora na Praze 6 uhnali a vnutili mu zboží za průměrně 10 tisíc korun, vysají z našich seniorů neuvěřitelných 105 milionů korun! I proto jsem ráda, že Praha 6 pomůže proti šmejdům jednak filmem, jednak připojením se k petici bojovat,“ řekla Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6.

„Šest set padesát dva podpisů na petici je obrovský úspěch a velká pomoc v boji proti těm, kteří neváhají seniory využívat ve svůj prospěch i za používání často až otřesných praktik,“ řekla Silvie Dymáková, autorka dokumentu Šmejdi.

 

Napište nám to!
Autor: archiv Blesku

BOJUJTE S BLESKEM PROTI ŠMEJDŮM

Pokud chcete podpořit Petici proti šmejdům, můžete využít i jakoukoli pobočku České pošty, která se k akci připojila. Petiční archy jsou k dispozici na 3300 pobočkách. Petiční archy lze stáhnout i na www.peticeprotismejdum.cz