V červnu loňského roku musela paní J. M. k lékaři do Jílového. Protože jí po vyšetření jel autobus až po poledni, zašla do restaurace White Blue na kávu. „Odskočila jsem si na WC a uviděla v sousední místnosti nějakou sešlost seniorů. Při návratu mě doslova odchytil jakýsi pán, optal se na mé jméno a někam telefonoval,“ vzpomíná na ten den paní M.

Oním pánem byl Marcel Tomečka (39), jednatel Orion Seven, spol. s r. o. ze Sedliště. Po telefonátu chytil paní M. za paži a dovlekl ji do sálu se seniory. Celou tu cestu křičel: „Vy jste vyhrála, podívejte lidi, ona vyhrála, vyhrála!“

Výhra

Výhra se skládala ze sady nádobí (40 000 Kč), indukční plotny (10 000), pekáče 6V1 (20 000), deky s polštářem (12 500), zákaznické VIP karty (40 000) a ještě čehosi – celkem za 172 500 korun. „A to všechno máte zadarmo,“ sdělil Tomečka paní M.

Podmínkou byl nákup parního čističe za 50 000, zlevněného jednatelem na 35 000. „Ta výhra mi udělala radost, a tak jsem podepisovala pořád nějaké papíry, které mi podstrkovali, v domnění, že podepisuju převzetí výhry,“ říká paní M. Zboží naložil Tomečka do auta a výherkyni odvezl domů. Tam po ní chtěl oněch 35 000, ale protože je neměla, uzavřel s ní úvěrovou smlouvu.

Rodinná rada

„Dcery mi vynadaly, co jsem to přivezla za šunty, a večer se sešla celá rodina. Rozhodla, že od smlouvy odstoupím a že si vezmeme advokáta.“ Případu se ujal známý pražský právník Jan S. Bílý. A bylo načase. Tomečka z Orionu Seven totiž smlouvu s paní M. přeprodal společnosti Home Credit. A ta poslala »výherkyni« splátkový kalendář a složenky s vyplněnou částkou.

Co na to právník?

„Upozornil jsem Home Credit, že Orion Seven v reakci na odstoupení od smlouvy paní M. napsala, že to není možné, neboť prý neuvedla důvod,“ říká advokát. „Současně jsem Home Creditu napsal, že jednatel Tomečka nepočkal dva týdny a postoupil jim smlouvu dřív. Nejspíš je tedy podvedl.“

Odveta

Home Credit podal trestní oznámení na neznámého pachatele, věc šetří policie v Jílovém (paní M. je podle ní bez viny), jednatel Tomečka není k zastižení a na dopisy advokáta Bílého neodpovídá.

Fotogalerie
1 fotografie