Šmejdské praktiky jsou povědomé nejednomu seniorovi. A to jak z vlastní zkušenosti, tak z doslechu. Metody podvodných prodejců jsou tak přesvědčivé, že i když se o tom v podvědomí ví, stejně se najde vždycky několik důchodců, kteří šmejdům naletí.

Podobně napálili i paní Marii, která se dala do řeči ve vlaku s Agátou Prachařovou, když zrovna směřovala na Moravu za kšeftem. Seděly vedle sebe tak dlouho, až se daly do řeči. Svedl je dohromady jejich osud.

Obě podepsaly

Jenže zatímco Agáta Prachařová podepsala petici proti šmejdům, paní Marie se upsala šmejdům. A jak si začaly vyprávět, Agáta nestačila věřit svým uším. Marie se jí svěřila, jak naletěla. „Paní mi začala sama vyprávět a stěžovat si, jaký to bylo. Bylo mi ji lito, tak jsem jí chtěla pomoct,“ řekla Blesk.cz Agáta.

Prachařová, která už dříve podepsala petici proti šmejdům, dala jasně najevo, že se šmejdy nesouhlasí. „Nikdo z naší rodiny není naštěstí tak naivní, aby někomu takhle naletěl a nedejbože něco podepsal,“ řekla čerstvě vdaná modelka a doplnila, že by to nikomu nepřála, může se to prý stát každému.