Od vypečené firmy se nechal v roce 2009 platit i moderátor Leoš Mareš. Společnosti Top Moravia Q nejdříve moderoval výroční konferenci o titanovém nádobí a poté se s ní domluvil na sérii předváděcích akcí a s úsměvem pózoval s hrnci, pokličkami i pánvičkami.

Zmíněná společnost přitom loni dostala od České obchodní inspekce pokuty ve výši 338 tisíc korun!

Jenže hvězd, kteří se nechali platit šmejdy, třeba firmou Beck International, jejíž předváděcí akce jsou ČOI nejpokutovanější, je celá řádka. Do jednoho však již nechtějí mít se šmejdy nic společného.

"Před deseti patnácti lety si najímali různé celebrity. Já pro ně vystupoval tak pětkrát za sebou. Na můj vkus lidem nabízeli přeražené věci. Nevyhrožovali jim ale uměli je opravdu psychologicky zblbnout," vzpomíná jiný moderátor a bavič Petr Novotný (65). Ale jak se říká, peníze nesmrdí, že...

pouták
Autor: archiv Blesku
Napište nám to!
Autor: archiv Blesku

Petice proti šmejdům

Připojte svůj podpis k Petici proti šmejdům, jejímž smyslem je zvýšení ochrany seniorů při nekalém předváděcím a podomním prodeji. Petiční archy lze stáhnout na stránkách www.peticeprotismejdum.cz, www.blesk.cz a vyplněné zaslat do redakce na adresu:

Deník Blesk
"proti šmejdům"
Komunardů 1584/42
170 00 Praha 7

V sídle redakce můžete petici podepsat nonstop.