Šmejdi pana Ottu, který neměl u sebe hotovost, odvezli z předváděčky přímo na poštu. Za masážní přístroj v hodnotě několika stovek mu naúčtovali 15500 korun, doklad o nákupu mu však nedali.

Otta P. šel hned v pondělí na policii, kde podal trestní oznámení na neznámého pachatele. „Mohu potvrdit, že trestní oznámení bylo podáno. Kriminalisté nyní čekají na podklady, které by jim umožnily zahájit trestní řízení,“ řekl Blesku mluvčí mělnické policie Václav Tichý.

Šmejdi se ale trestu za svůj hyenismus zřejmě nedočkají. Pan Otta si totiž nepamatuje, jaká firma předváděcí akci pořádala. K ničemu ani nebyl donucený násilím.

Prodejci »jen« bezohledně zneužili jeho bezradnosti a důvěřivosti. V rychlosti ho pak obrali o celý důchod. Sám pan Otta Blesku přiznal, že ví, že udělal chybu. „Stydím se, vůbec nechápu, jak se to stalo. Myslel jsem, že ještě nejsem tak blbej, aby mě převezli, ale já už blbej jsem,“ řekl.

Takovou míru sebekritiky však mnozí čtenáři Blesku odmítají a panu Ottovi vzkazují: „Pane Otto, nemáte se za co stydět. Stydět by se měli jiní!“

Video
Video se připravuje ...

Otta P.: Koupil jsem si to, protože jsem senilní dědek Blesk

Napište nám to!
Autor: archiv Blesku

Petice proti šmejdům

Připojte svůj podpis k Petici proti šmejdům, jejímž smyslem je zvýšení ochrany seniorů při nekalém předváděcím a podomním prodeji. Petiční archy lze stáhnout na stránkách www.peticeprotismejdum.cz, www.blesk.cz a vyplněné zaslat do redakce na adresu:

Deník Blesk
"proti šmejdům"
Komunardů 1584/42
170 00  Praha 7

V sídle redakce můžete petici podepsat nonstop.

Fotogalerie
4 fotografie