„Jsem senilní dědek, kterej si myslí, že ještě není tak blbej, aby ho převezli, ale on už blbej je,“ svěřil se psychicky vyčerpaný senior, kterého zlákal na předváděcí akci v Neratovicích leták slibující zabijačkové hody.

Jenže realita byla jiná. „Byla to masáž mozku. Na předváděčce nás drželi 5 hodin. Pak mě vzali za plentu a tam dál masírovali, přemlouvali a vnucovali masážní přístroj za 15 000 korun. Najednou, ani nevím jak, mě zblbli a já jsem podepsal smlouvu. Tu si ale nechali,“ vylíčil zdeprimovaný důchodce.

Protože pan Otta neměl u sebe hotovost a bohužel se před prodejci prořekl, že ten den pobírá důchod 14 500 korun, odvezli ho na nedalekou poštu, aby si jej vybral.

VIP karta!

Po cestě mu ještě jako »bonus« dali kartu, na níž mělo být 50 000 korun. Částku si prý senior může vybrat u České spořitelny. „Říkali ale, že je už pozdě odpoledne a už tam nikdo nebude, ať to nechám na další den. Nikdy jsem neměl žádné konto, ani kartu, tak jsem tomu uvěřil. Říkal jsem si, že za přístroj zaplatím z důchodu a pak si další den vyberu z karty,“ vysvětlil senior.

Na poštu šel i s prodejcem, který mu vybraný důchod vzal z ruky a okamžitě přepočítal. „Hned na mě spustil, že chybí pět set. Tak jsem vytáhl z peněženky rezervu – tisícovku. Vzal si ji, ale tu pětistovku už mi nevrátil, že je to prý za cestu,“ dodal.

Další den čekalo na seniora nemilé překvapení. Z karty se slibovaná hotovost čerpat nedala, proto se rozhodl celou věc oznámit na policii v Neratovicích.

Video
Video se připravuje ...

Otta P.: Koupil jsem si to, protože jsem senilní dědek Blesk

„Když jsem šel na nádraží, koupil jsem si Blesk. Najednou si říkám: ježišmarjá, vždyť to jsem já! Došlo mi, že jsem naletěl,“ dodal pan Otta. Myslel si, že se mu to stát nemůže, že by nenalétl.

Tohle stálo pana P. důchod

Masážní přístroj vyrábí čínská společnost Comfitec Industry Co. Na mezinárodním obchodním portálu nabízí tento přístroj za cenu od 32 do 34 amerických dolarů za kus (640 až 680 korun). Sehnat se dá i v německých internetových obchodech, kde se jeho cena pohybuje od 770 do 1700 Kč. V Polsku, kde sídlí společnost Bodyhelp, která ho v Evropě distribuuje, už přístroj seženete za 11 340 Kč. I to je ale méně, než za kolik se kupuje na předváděcích akcích.

V českých internetových i kamenných obchodech se dá sehnat podobný přístroj na masáž nohou. Jmenuje se Homedics FMV 300 a pořizovací cena začíná na devíti stovkách.

Napište nám to!
Autor: archiv Blesku

Petice proti šmejdům

Připojte svůj podpis k Petici proti šmejdům, jejímž smyslem je zvýšení ochrany seniorů při nekalém předváděcím a podomním prodeji. Petiční archy lze stáhnout na stránkách www.peticeprotismejdum.cz, www.blesk.cz a vyplněné zaslat do redakce na adresu:

Deník Blesk
"proti šmejdům"
Komunardů 1584/42
170 00  Praha 7

V sídle redakce můžete petici podepsat nonstop.

Fotogalerie
5 fotografií