Když redaktoři Blesku ve čtvrtek 18. dubna potají sledovali předváděcí akci v Neratovicích (Blesk včera informoval), všimli si, jak jeden ze šmejdů odvádí starého, těžce chodícího muže pryč z akce.

Do autobusu, kam ráno nasedal, se již nevrátil, a proto Blesk otiskl výzvu, zda muž nepotřebuje pomoci. Včera se příbuzný, který nebohého seniora, pana P. v Blesku poznal, ozval redakci.

Pana P. podle jeho slov odvezli prodejci do budovy České pošty, kde ho donutili, aby si vybral a následně jim odevzdal celý svůj důchod ve výši 14 573 korun za masážní přístroj.

„Prodejci si na něm vynutili nejen penzi, ale ještě dalších 1000 korun z jeho peněženky na benzin,“ popsal otřesený příbuzný. „Co je ale nejhorší, nedali mu žádnou smlouvu, žádný doklad o tom, že zboží skutečně zaplatil,“ dodal.

Napálený pan P. tak nemůže zboží vrátit a nemá téměř žádnou šanci, že dostane svoje peníze zpět... Blesk bude o celé kauze informovat a prodejcům předváděcích akcí znovu vzkazuje: Šmejdi, vyhlašujeme vám válku!

Napište nám to!
Autor: archiv Blesku

Petice proti šmejdům

Připojte svůj podpis k Petici proti šmejdům, jejímž smyslem je zvýšení ochrany seniorů při nekalém předváděcím a podomním prodeji. Petiční archy lze stáhnout na stránkách www.peticeprotismejdum.cz, www.blesk.cz a vyplněné zaslat do redakce na adresu:

Deník Blesk
"proti šmejdům"
Komunardů 1584/42
170 00  Praha 7

V sídle redakce můžete petici podepsat nonstop.

Fotogalerie
4 fotografie