Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ředitel ČT Janeček: Končím, jsem nemocný!

Autor: ČTK, oj - 
8. června 2011
14:20

Generální ředitel České televize Jiří Janeček rezignuje k 31. srpnu letošního roku ze zdravotních důvodů na svou funkci. Na dnešním zasedání Rady České televize to radním oznámil sám Janeček. Nemoc to musí být opravdu vážná. Jen tak pro nic za nic by lukrativní pozici, v které si vydělává víc než prezident, neopouštěl.

"Považuji toto sdělení za překvapivé, nicméně seriozní," řekl serveru parlamentnilisty.cz zaskočený šéf rady Jiří Baumruk. I další členové rady neskrývali svoje překvapení. Kdo bude Janečkovým nástupcem, tak zatím vůbec netuší. Horkým kandidátem je ale bývalý generální ředitel TV Nova Petr Dvořák, který začátkem roku v několika rozhovorech pro média naznačil, že má o vedení veřejnoprávní televize zájem.

"O těchto skutečnostech vás informuji již nyní, abych Radě České televize poskytl dostatečný časový prostor k vypsání výběrového řízení na nového generálního ředitele," řekl Radě ČT Janeček. "Po zbývající dobu ve funkci připravím veškerou agendu k řádnému předání, tak aby byla zajištěna kontinuita," dodal.

Janeček, který si potrpí na luxus, vždy mlžil, odkud se jeho bohatství bere. Ptát se ho ale na majetkové poměry je zcela v pořádku. Vždyť řídí televizi, které musel téměř každý z nás odvádět poplatky a jako veřejnoprávní televize by měla být pod veřejnou kontrolou. Pevná část Janečkova platu byla 156.750 Kč a pokud v pořádku plnil své povinnosti dostával navíc 68.400. I přes vysokou mzdu by si mohl přepych, v kterém žil, jen těžko dovolit.

Motorka, BMW a luxusní hodinky

Tříkolka s kmotrovskou značkou, jejíž cena dosahuje bezmála milionu korun není jedinou hračkou, s níž je Janeček k vidění. V garáži parkuje vůz BMW za 2,5 milionu. V základní verzi je o 800 tisíc levnější, ale přece nebude ředitel šetřit na vybavení! Stejně tak nešetří třeba na hodinkách. Podle fotografi í, které má Blesk k dispozici, má nejméně čtvery a ani jedny pod 100 tisíc! Luxusní Panerai Luminor Marina Automatic provedených ve zlatu stojí běžně půl milionu korun, hodinky Breitling Bentley za 173 tisíc. Nebál se nikdy ani roztočit peníze z poplatků, který musí v podstatě každý z nás odvádět. V době vrcholící finanční krize si nechal předělat pracovnu. Podle informací Blesku za 5 milionů korun. Janeček ale tvrdil, že stála "pouhé" dva miliony. Ani fotografie od prominentního fotografa českých celebrit nejsou zadarmo. Ty také Janeček platil z našich kapes a vyšly na 100 tisíc.



Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zdan ( 7. července 2011 11:25 )

A proč ne?

zdan ( 7. července 2011 11:22 )

Oni ti nenažranci zapominají,že boží mlýny melou pomalu,ale jistě.

tumka ( 10. června 2011 11:26 )

Když ti,o kterých tu píšete,jsou třeba jen trošku chytří,tak takoví,jako jste vy,účastníci diskuse,jim vlastně svým chováním nabízíte,aby vás využili.Pokládají vás za ovce a s těmi se snadněji manipuluje než s inteligentem,který má svůj názor.Dokud jim tímto jednoduchým chováním,budete dávat šanci,aby rostla jejich seberealizace,líp nebude.Naopak.Oni se leknou jedině stejně chytrého,nebo chytřejšího,ne chudáka,co se zmůže jen na takovéto ubohé reakce.Je potřeba mu konkurovat,dostat se výš a pak ho skrouhnout na penězích.Oni však vidí jen chudáky,kteří je nemohou ohrozit a smějí se.A až se stane,že tyto papaláše někdo sesadí,tak se dostane nahoru a bude stejný,ne horší...když to šlo předchůdci,tak proč ne mně,že?Málokterý by řekl dobře,sundal jsem jepici a já teď pojedu na plné pecky za desetinu platu,který mi stačí na obživu rodiny a dovolenou na Mácháči...a když by se tak stalo,vaši nejbližší podřízení si nedají sáhnout na mzdu,která činila čtvrtinu šéfova platu a tak ten hrdina,co zdolal šéfa a teď dře za desetinu,po zkušební době pojede,odkud přišel.Ale za to všechno,můžeme zase úplně my všichni.Mějte šťastnější smýšlení a klidnější život a neseďte tady a pojďte něco vymyslet.Protože kdo si váží svého života,nepřeje nemoc,natož smrt.To může pouze labilní člověk,no,je mi smutno,s kolika labilními tu žiju...a nakonec s nimi tu musí žít i takový pan Janeček...pak se labilní diví,že z té reality chce utéct za hranice lability???

zlobit ( 9. června 2011 11:26 )

Proč by mu někdo přál, aby zaklepal bačkorama ? Kdyby byl nemocný tak by bral nemocenskou s kterou by nevyžil. V tom bude něco úplně jiného.

oldpetr ( 9. června 2011 07:02 )

Nemoc to asi nebude jelikož je to takové místo a s takovým zázemím že mu stačí zajet na kavky a natáhnout se na pohovku.Všechnu práci za něj udělají jiní.Podle toho v jakém je balíků tak bral tučné provize od těch kteří dostávali od ČT zakázky a má už vystaráno.V tomto bordel státě kdy má korupce zelenou a kdy není třeba ze zákona prokázat způdob nabytého majetku tak může být v klidu ,jako řada politiků kteří si nahrabal,i šli do ústraní a jsou za vodou.

Zobrazit celou diskusi