Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Přejeli ho a bojoval o život, teď znovu vystupuje

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Kateřina Kycltová, mivrk - 
19. února 2011
19:35

Tomu se říká odvaha! Oscar Giglio Espinola (27) před čtyřmi měsíci spadl při cirkusovém vystoupení v Praze z motorky. Jeho kolegové to pak nestačili ubrzdit a přejeli ho! Festival Cirkus Cirkus je však teď v metropoli znovu. A slavná partička motorkářů s ním! Tentokrát si připravila ještě nebezpečnější show...

Show, ve které šest motorkářů Diorios jezdí najednou v jedné ocelové kouli, je považována za vrchol cirkusového večera. „Jde o velmi nebezpečné číslo. Kluci ho tentokrát ale ještě víc vyšperkovali. Je jich totiž o jednoho víc, jezdí rychlostí šedesát kilometrů v hodině a mají mezi sebou pouze dvacet centimetrů rozestupy,“ popsala vystoupení mluvčí festivalu Cirkus Cirkus Nikola Poselová.

V porotě bude i Polívka

Oscar samozřejmě nesmí ani tentokrát chybět. „Do Prahy jsem se moc těšil. Nebezpečí toho představení si po minulé nehodě uvědomuji ale ještě víc. Nicméně to patří k mé práci,“ svěřil se Oscar, který měl z incidentu ještě nedávno otisk pneumatiky na zádech. Při pádu si tenkrát zranil kyčel a žebra.

Cirkus Cirkus tentokrát není cirkusové představení jako před čtyřmi měsíci, ale mezinárodní soutěž umělců. „Jde o druhý ročník této soutěže. Letos se nám přihlásilo čtrnáct účinkujících,“ uvedla Poselová s tím, že výkony soutěžících bude hodnotit odborná porota v čele s hercem Bolkem Polívkou. Jezdci na motorkách však nejsou jediné lákadlo večera. Návštěvníci se mohou těšit i na show s paviány, na akrobaty nebo na ukázky drezury.

Shelby16 ( 20. února 2011 00:26 )

a co potom budou dělat ?! a za co budou žít ti hazardéři ?! Bylo by potřeba jim domluvit, aby to nejezdili a ukončili ten riskantní podnik ! Nohy, ruce a hlavu mají jen jedny. Česká Kapitalistická republika potřebuje zdravé občany, ne mrzáky. Važ si svého zdraví a pracuj uvědoměle a s nadšením pro svého kapitalistu a dočkáš se milé malé poctivé kapitalistické odměny

Zobrazit celou diskusi