Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šéfovi Apple zbývá jen 6 týdnů života!

Jobs v posledních měsících povážlivě zhubnul a podle některých zdrojů trpí rakovinou slinivky
Jobs v posledních měsících povážlivě zhubnul a podle některých zdrojů trpí rakovinou slinivky  (Autor: ČTK, Reuters, EPA)
Autor: jaj, apk - 
17. února 2011
10:53

Steve Jobs (55), který stojí za iPodem, iPhonem a iPadem bojuje již léta s rakovinou slinivky podobně jako Patrick Swayze, který nemoci podlehl. Zahraniční média tvrdí, že Jobsův stav se radikálně zhoršil a má před sebou jen 6 týdnů života!

V časopise National Enquirer se objevily fotografie šéfa počítačové společnosti Apple, na které je jasně vidět, jak radikálně zhubl. Jeho oblíbený outfit modré džíny a černý rolák na něm jen visí.

Nedávají mu naději

Pro server DailyMail se vyjádřilo i několik lékařů, kteří Jobsovi nedávají mnoho šancí. „To co vidíte, je extrémní ztráta svaloviny způsobená nedostatkem kalorií. Pravděpodobnou příčinou je rakovina. Svaly mu nezbyly ani na hýždích,“ komentoval Jobsův zdravotní stav lékař s čtyřicetiletou praxí Gabe Mirkin. Šéf Applu váží při výšce 188 cm odhadem pouze necelých 60 kg!

Lidé z Jobsova okolí hovoří o tom, že těžko při chůzi udrží rovnováhu, má veliké bolesti a je slabý. "Podle fotky soudím, že je v konečném stádiu, má před sebou 6 týdnů života," řekl radikální ortel National Enquireru Samuel Jacobson.

Jobs si od začátku vzal zdravotní dovolenou. S rakovinou bojuje již více než 6 let, ke konci roku 2008 podstoupil v rámci léčby i transplantaci jater. Na rakovinu slinivky zemřel v roce 2009 herec Patrick Swayze, který se proslavil rolí v Hříšném Tanci.

Muž, který chtěl rozezvučet vesmír

Celým jménem Steve Paul Jones se narodil 24. února 1955 v San Franciscu. Od mládí byl vizionářem počítačového průmyslu. V roce 1976 spoluzakládal firmu Apple.

Byl jedním z prvních lidí, kteří rozpoznali potenciál myši. Mimo jiné je také většinovým majitelem animačního studia Pixar, které koupil od George Lucase. „Chci rozezvučet vesmír,“ je jedním z nejznámnějších citátů muže, kterému se přinejmenším podařilo způsobit revoluci v počítačovém průmyslu.

samatha08 ( 17. února 2011 14:25 )

Jestli to nebude tím, že tam původně bylo 1995 než to opravili. Z toho vyplývá, že blbec je ten, kdo sám nadává do blbců.

dada88 ( 17. února 2011 14:20 )

Napadá mě, že blbec není ten, co napsal ten článek, ale ten co neumí číst, když je tam 1955. Příště raději líp čtěte.

de4ca ( 17. února 2011 11:28 )

Narodil se 1995? Hmm, tak to toho zvládl opravdu moc na tož, že je to tak mladé kuře

Zobrazit celou diskusi