Firma Google svou novinku oficiálně představila minulý týden, i když první představu o Androidu 3.0 s krycím názvem Honeycomb jsme si mohli udělat již z veletrhu CES v Las Vegas.

Výrazně se změnil vzhled hlavních obrazovek, kde je nadále možné umisťovat aplikace a okýnka s widgety, která byla přepracovaná pro tabletové potřeby. Na ukázku vzhledu Honeycombu se můžete podívat na videu.

Předchozí Android tablety (Samsung Galaxy Tab) byly vlastně jen zvětšené telefony. Verze tři nabízí kompletně předělané rozhraní právě pro použití na tabletových přenosných počítačích. Úpravy se dočkal jak mail, tak i prohlížeč Youtube nebo chat. Velice pěkně vypadá i čtení knih.

Video
Video se připravuje ...

Představení operačního systému Android 3.0 Honeycomb Youtube.com

K hlasovému překladači jsme skeptičtí

Honeycomb podporuje i 3D grafiku a hlavně více-jádrové procesory. Zajímavostí je i vestavěný mluvený překladač. Tudíž do mikrofonu namluvíte větu a tablet ji přeloží a řekne. K této funkci však buďme prozatím skeptičtí, podobně jako k hlasovému vyhledávání na Googlu. Systém vám prostě občas nebude rozumět.

Prozatím se zdá, že tablety s Androidem Honeycomb iPad rozdrtí, ale z posledních zpráv vyplývá, že Apple svou druhou generaci představí již do týdne. Uvidíme. Prvním prodávaným tabletem s Honeycomb by měl být Xoom od Motoroly.

Fotogalerie
6 fotografií