Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Postřelená Giffords otevřela oči po návštěvě Obamy!

Autor: Jan Jedlička, INT, Kjos - 
13. ledna 2011
12:59

Kongresmanka Giffords k velikému štěstí jejího manžela astronauta Marka Kellyho prvně otevřela oči! Je to zázrak, že vůbec žije, protože atentátník jí prostřelil hlavu. Kongresmanka procitla po návštěvě americké hlavy státu.

"Krátce potom, co jsme opustili její pokoj, Gaby úplně poprvé otevřela oči. Ona ví, že jsme s ní, a že ji milujeme," řekl Barrack Obama při svém emocionálním projevu při vzpomínkovém shromáždění za oběti střelby v Arizonské Tusconě.

U projevu byla přítomná i Obamova manželka Michelle, která držela za ruce manžela kongresmanky - astronauta Marka Kellyho. Lidé jí okamžitě přáli brzké uzdravení.

Obama dále poznamenal, že prozatím není jasné, co se atentátníkovi honilo hlavou, že spáchal tak příšerný čin. Ani se neví proč šel vůbec střílet nebo zda se dalo atentátu zabránit. Podle informací amerických médií byl Loughner těsně před útokem zastaven policistou za to, že jel na červenou. Vše ale řešila domluva.

Bouřlivé ovace si naopak vysloužil mladý student Daniel Hernandez, který Giffords poskytl první pomoc. Ten však titul hrdiny se vší skromností odmítá.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi