Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Češi propadají in-linovému šílenství. Čtěte 5 důvodů proč?

SportObchod.cz
SportObchod.cz  (Autor: SportObchod.cz)
5. dubna 2011
00:00
Prezentace klienta: Toto není redakční text. Redakce Blesku nezodpovídá za jeho obsah

S příchodem jara se rozjíždí také in-line sezóna a asfaltové stezky začínají plnit bruslaři. Jízda na kolečkových bruslích se u nás za poslední roky těší velké popularitě a stala se nejrychleji rostoucím rekreačním sportem.

Proč jsou in-line brusle tak populární? Tady je 5 důvodů.

1. Cena

In-line brusle pro začátečníky či rekreační ježdění pořídíte do 2 tisíc korun. V této cenové relaci navíc můžete vybírat ze širokého spektra modelů. Za 3-4 tisíce korun koupíte již velice kvalitní a pohodlné in-line brusle. Cena nových kolečkáčů je tak o mnoho nižší, než například pořízení nového kola.

2. Oblíbenost

Skoro každý má nějakou zkušenost s inliny. Buď na bruslích jezdí pravidelně, nebo s nimi v minulosti do kontaktu přišel. Kolečkové brusle jsou také velmi oblíbené u sportovců a celebrit. Hokejisté a lyžaři často nazouvají kolečkové brusle během letní přípravy.
Víte, kdo je mistryní ČR v in-line bruslení na silnici pro rok 2010? Nikdo jiný než několikanásobná olympijská vítězka a mistryně světa – Martina Sábliková.

3. Zdraví a postava

Jízda na kolečkových bruslích má na kondici podobný vliv jako cyklistika či běh. Jedná se o silově-vytrvalostní aktivitu, která je prospěšná především pro oběhový a dýchací systém. Bruslením zapojujeme svaly všech částí těla, především ty na nohách.

A co postava? Zejména ženy ocení příznivý vliv na formování postavy v oblasti boků a hýždí. Oproti běhání jsou asi o polovinu méně namáhány klouby. In-line brusle pro ženy navíc bývají designově velice povedené a skvěle doplní ženskou krásu.

SportObchod.cz SportObchod.cz | SportObchod.cz

4. Zábava

Jízda na kolečkových bruslích není jen dřina, ale i zábava. Na stezkách jsou vidět jak skupinky bruslařů, kteří si společně projížďku vychutnávají, tak „sprinteři“uhánějící krajinou.

5. Lepšící se podmínky

S rostoucím zájmem o jízdu na kolečkových bruslích stoupá také poptávka po in-line stezkách. Dobrá zpráva je, že stezek s povrchem vhodným pro kolečkové brusle přibývá. Roste také počet in-linových akcí, jako jsou noční jízdy městem, zpřístupnění závodního kruhu atd.

Zkrátka, jízdě na kolečkových bruslích se dá velmi lehce podlehnout. Ti, co na in-linech jezdí, již jistě ladí formu na novou sezónu. A ti, co se chtějí do bruslařského šílenství pustit letos, nezbývá, než si kolečkové brusle koupit.

divenka ( 4. dubna 2011 09:10 )

jezdí na silnici i za šera a večer a jaksi nemají odrazku ani světlo, protože oni při svitu veřejného osvětlení vidí, ale že je člověk vidí na poslední chvíli, to už neřeší Jinak na cyklostezce jsou taky fajn, jedou po prostředku a nemíní se uhnout... Chtělo by to pro bruslaře fakt pravidla, prostě jim věnovat pár článků ve vyhlášce o silničním provozu a taky je samozřejmě vymáhat. Ještě jsem neviděla Policii dohlížet na cyklostezce a že by to bylo zajímavý... jen těch pivařů, vinařů a dalších.... že jsou nebezpeční nejen sobě (povalují se někde přikrytí kolem), ale hlavně ostatním. Ono je fajn potkat i střízlivého, ale cyklistu závodníka mezi rekreačními jezdci .... prostě normální lidská bezohlednost jako všude, v zimě na sjezdovce, nebo běžkařské stopě.

zaviracispendlik ( 4. dubna 2011 08:10 )

možná, protožes nechlastal

zlymikes ( 4. dubna 2011 06:17 )

kurňa ,to je překlepů,vždyť jsem včera nechlastal

zlymikes ( 4. dubna 2011 06:16 )

ale někdo by jim měl stanovit jasná pravidla pro prohánění se po silnici,každý den jim to,třeba v Blesku,opakovat a taky někdo kontrolovat.Třeba Ono to není nic milého,se v okolí měst proplétat skrz tyto bruslaře,zejména když za nepřehlednou zatáčkou jedou vedle sebe a držíí se za ručičku/i baby/.A Bárta by mohl vymyslet pro ně pochopitelnou /jsou to právě převážně ženy/ značku či alespoň dodatkovou tabulku.

Zobrazit celou diskusi