Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Čech močil do svěcené vody!

Autor: Martin Melichar, evakk - 
4. března 2011
06:30

Někteří Češi se v zahraničí neumí chovat. Zapalují ostrovy, parky, způsobují škody za miliony korun, přepadají banky… A jak ukazuje i nejnovější snímek Čecha (44) v Rakousku, pletou si záchod s nádobou na svěcenou vodu...

Posledním případem českých průšvihů v zahraničí je 44-letý muž, který okrádal věřící v rakouských kostelech a navíc močil do nádoby se svěcenou vodou. Bezpečnostní kamery v Gallneukirchenu však jeho nechutný čin odhalily.

Čech po zadržení při výslechu policii přiznal, že se od roku 2009 nejméně dvakrát za měsíc vydával do Rakouska, aby tam vykrádal schránky na milodary. Za tím účelem prý navštívil až deset kostelů denně. Škody, které tento drzý gauner způsobil, už byly odhadnuty řádově na několik tisíc eur.

Další případy, kdy se Češi dostali do křížku se zákonem:

Chilský národní park v ohni

Před šesti lety jeden z českých turistů dokonce zapálil chilský národní park plynovým vařičem a způsobil škody přesahující 100 milionů dolarů. Nakonec vyvázl Čech s pokutou pouhých 200 dolarů (v přepočtu 3600 korun).

Lupiči gentlemani

Známý je případ lupičů z Dubence. Manžele Růženu (†38) a Jaroslava (†40) zadrželi vloni v polovině prosince němečtí policisté při pokusu o přepadení banky v Karlsruhe. Muž byl nakonec zastřelen policisty a krátce poté si vzala život i jeho manželka. Podle policie pár přepadával bankovní domy v sousedním Německu pravidelně již 15 let. Za tu dobu si manželé přišli v přepočtu na 50 milionů korun.

Zapálený chorvatský ostrov Hvar

Loni v červenci založil Čech na chorvatském ostrově Hvar oheň neopatrným zacházením s grilem a způsobil požár o rozloze 4,5 hektaru. Tehdy zasahovalo na 60 hasičů a tři speciální letadla. Turista si od soudu odnesl podmínku a pokutu 12 tisíc korun.

Pašeráka heroinu zfilmovali

Do velmi nepříjemné situace se dostali dva čeští pašeráci heroinu z Thajska do Kambodže v roce 1995. Emil Novotný a Radek Hanykovics se pokusili nezávisle na sobě propašovat zhruba 8 kilogramů heroinu. Oba byli zadrženi a v Thajsku odsouzeni na 50 let vězení. Královská amnestie jim tresty později zmírnila a v roce 2004 byli k výkonu trestu převezeni do ČR. Hanykovics po těžké nemoci v roce 2007 zemřel. Pašerák Novotný byl ovšem v červnu 2008 omilostněn prezidentem ČR! Podle Novotného příběhu natočil v roce 2002 režisér Dan Svátek film Zatracení.

Sbírání chráněného hmyzu

V polovině roku 2008 si vyrazili dva čeští entomologové do Indie na sbírání hmyzu. Podle obžaloby chytali chráněný hmyz. Jeden z Čechů – Petr Švácha – byl zproštěn obžaloby, druhého Čecha Emila Kučeru shledal soud vinným a vyměřil mu trest odnětí svobody na 3 roky. Podobný případ se stal i na Slovensku, kde pro změnu kradl otec se synem vzácné motýly. Ochranáři odhadli celkovou hodnotu chycených motýlů na 100 tisíc korun.

lobotom ( 22. března 2011 16:54 )

a není jich málo

ondra74 ( 6. března 2011 11:10 )

A co takhle slovo respekt ti nic nerika? Nemusim byt verici, ale chovat se jak prmitiv a mocit do neceho co lide pouzivaji je nehoraznost. Tobe se tak vychcat do kafe santakauzi.

anka ( 4. března 2011 19:40 )

ten dotycny ma urcite jmeno....proc ho nezverejnit....z ostudy kabat, lepsi nez kriminal....

komarius ( 4. března 2011 14:41 )

jaká svatá voda,jen voda se solí,žáden zázrak jen vymývání mozků!!!!

komarius ( 4. března 2011 14:39 )

Ateista,rovná se vzdělanec,věřící,rovná se omezenec!!!!

Zobrazit celou diskusi