Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Případ Kahn vs. pokojská skončí dohodou, tvrdí advokát

Autor: ČTK, mivr - 
10. června 2011
13:00

Případ exšéfa MMF Dominiqua Strausse-Kahna (62, který čelí obvinění z pokusu o znásilnění pokojské (32), nejspíš již brzy skončí dohodou. Myslí si to uznávaný americký advokát Alan Dershowitz. Prý to tak bude lepší pro obě strany.

"Vsadím se, že před procesem bude dohoda, protože je v zájmu obou stran - obhajoby a žalující - nedojít až k procesu. Pokud se dohodnou, žalující obdrží ihned dva či tři miliony dolarů," řekl Dershowitz v rozhovoru pro francouzský deník Le Figaro.

Usoudil, že v případě, že dojde k procesu, by se Strauss-Kahn mohl prohlásit za nesolventního, čímž by žalující nemusela ani v případě pro ni příznivého rozsudku nakonec dostat nic nebo jen málo.

Pokojskou afrického původu, která Kahna minulý měsíc obvinila, zastupuje především advokát Kenneth Thompson, který je podle komentářů známý tím, že pro své klienty dokázal získat náhrady škod ve výši milionů dolarů.

Kdo s koho

Američtí žalobci tlačí na Strausse-Kahna například tím, že prostřednictvím francouzské veřejnoprávní televize v úterý večer vyzvaly, aby se jim přihlásily všechny údajné další oběti bývalého šéfa MMF. Strauss-Kahn byl přitom v minulosti zapleten do několika podobných případů a je označován za člověka se slabostí pro ženy.

Jeho obhájci zase tlačí na žalující pokojskou například tím, že si o ní vyžádali od úřadů veškeré osobní informace a další zjišťují soukromě. Jejich cílem je zdiskreditovat její osobnost, například zpochybněním jejího duševního a fyzického zdraví, nebo poukázáním na její konzumaci drog či alkoholu a možné nezákonné chování vůči přistěhovaleckému úřadu po příjezdu do země.

mandat ( 10. června 2011 17:43 )

Zaslouzil by ,aby sedel az zcerna.

crakazasecrak ( 10. června 2011 15:39 )

chtěla na něm vydělat....málo ji zaplatil!

Zobrazit celou diskusi