Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chlapec prodal ledvinu, aby měl na iPad!

Mladík prodal svou ledvinu, aby si koupil technické hračky
Mladík prodal svou ledvinu, aby si koupil technické hračky  (Autor: Youtube.com)
Autor: jaj, INT - 
8. června 2011
13:44

Mladý středoškolák (17) z Číny toužil po tabletu od Apple, ale nemohl si ho dovolit. Na černém trhu proto prodal jednu ledvinu, za kterou inkasoval v přepočtu asi 56.000 Kč! Koupil si iPad i iPhone.

Mladík, kterého čínská média jmenují jako Zhenga, se rozhodl zpeněžit svou zdravou ledvinu kvůli nákupu hraček od Apple: iPhone 4 a iPad 2. Informaci přinesla televize SZTV. Na internetu se Zheng spojil s překupníkem, který mu nabídl nejdříve cca 51.000 Kč.

28. dubna odjel do nemocnice ve městě Chenzhou ve vedlejší provincii Hunan, kde překupník zařídil odebrání orgánu. Rodiče o ničem samozřejmě nevěděli. "Prostě jsem ten iPad 2 hrozně moc chtěl," řekl Zheng televizi.

Po odebrání pravé ledviny, která by v budoucnu mohla zachránit jeho život nebo někoho z jeho rodiny, dostal ke své spokojenosti ještě o něco větší odměnu - 56.000 Kč. Poté zamířil ihned do obchodu Apple a koupil si telefon a tablet.

Matka byla zděšená

Matka na jeho nákup elektronických zařízení, která si rozhodně nemohl dovolit, přišla a přinutila ho odtajnit, jak si na ně vydělal. Se synem tedy ihned odjela na policii, kde vše nahlásila. Najít překupníka však již bude téměř nemožné, protože telefonní číslo, kterým se Zhengem komunikoval, je nedostupné.

Jak informuje televize SZTV, nemocnice v Chenzhou nemá licenci k provádění transplantace ledvin. Nemocnice se od zákroku distancuje a tvrdí, že urologické oddělení je soukromé. Případem se policie nadále zabývá.

waserman ( 8. června 2011 15:57 )

Jsem zvědavý, jak si ze svých pilin časem uvaříš polívku. Já naštěstí mám velkou zahrádku a trávy dost

waserman ( 8. června 2011 15:56 )

Dal jsem ti hlas

tuba24 ( 8. června 2011 14:59 )

clanky o tomto typkovi tlacove agentury pustili do obehu pred dvoma tyzdnami...

cudla1234 ( 8. června 2011 14:45 )

Wasermene,daruj piliny z hlavy!!!

waserman ( 8. června 2011 14:33 )

mohli dát adresu, kde jdou prodat vlastní náhradní díly, bo v téhle zemi to bude za chvíli aktuální pro mnohé z nás až díky téhle vládnoucí klice nebudeme mít na žrádlo

Zobrazit celou diskusi