Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Čečensku zatkli vraha Anny Politkovské

V Čečensku zatkli vraha Anny Politkovské, ta patřila k tvrdým kritikům politiky Vladimíra Putina
V Čečensku zatkli vraha Anny Politkovské, ta patřila k tvrdým kritikům politiky Vladimíra Putina  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, jos - 
31. května 2011
15:59

Předpokládaný vrah někdejší ruské opoziční novinářky Anny Politkovské byl zatčen v Čečensku. Oznámila to dnes agentura AFP. Rustam Machmudov, nejmladší z bratrů Machmudových, byl zatčen v noci na dnešek západně od metropole Čečenska Grozného.

Podle advokáta jeho bratra a údajného komplice byl dopaden na adrese, kde žijí jeho rodiče. Policie Machmudova hledala léta. Podle ní byl vykonavatelem vraždy. Jeho dva bratry policie považuje za komplice, i když soud je v roce 2009 osvobodil pro nedostatek důkazů.

Známou kritičku Kremlu, která se proslavila reportážemi z Čečenska, jež se nelíbily ruskému vedení, zastřelil najatý vrah 7. října 2006 ve vchodu do jejího domu v Moskvě, právě na narozeniny tehdejšího ruského prezidenta Vladimira Putina. Vrahem měl být právě zatčený Machmudov.

Vražda vyvolala ve světě takový rozruch, že ruské úřady slíbily brzké objasnění tohoto případu. Dodnes se tak úplně nestalo.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi