Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrtící nákaza prý není z okurek

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ap - 
31. května 2011
15:55

Smrtící nákaza, která stála 15 lidských životů v Německu není způsobena španělskými okurkami. Uvedla to v úterý hamburgská ministryně zdravotnictví Cornelia Prüfer-Storcks.

Testy v Německu podle ní nepotvrdily, že dovážení španělské okurky byly kontaminovány nebezpečným typem střevní bakterie E.coli (EHEC), jak se úřady dříve domnívaly.

Na okurkách byl podle ní zjištěn výskyt EHEC, nikoli však její toxické varianty O104, která si v Německu vyžádala už 15 mrtvých. Záhadná nemoc se přitom dál šíří. V německu je nakaženo 1400 osob, Švédsko má první oběť a dva podezřelé případy se objevily i v České republice.

anelam ( 1. června 2011 17:25 )

anasyi-mandarinky jedině v tekutém stavu.-pro jistotu a v jakémkoli množství

anasyi ( 1. června 2011 14:20 )

anelam,ja jsem na vlastni kuzi zazila,kdyz se lidi chovaji jako ovce a stacilo jim k tomu,ze jedna pani povidala.Ja rikam,ze si takovi lidi zkracuji svuj zivot,oni zivot neziji,jen prezivaji P.s. budes chtit nejaky ty mandarinky?

anelam ( 1. června 2011 13:51 )

Anasyi-tak vidíš-já to neviděla ale napadlo mně to hned-to se nechci chlubit,je to však logické ne?prostě lidé přestali přemýšlet,vážně se chovají jako ovce Když to převedeš na politiku a volby je to to samé Všemu hned věří,protože to bylo v televizi!Ona ta nákaza může být z čeho koly,-možná i záměr,.....Čauky

anasyi ( 1. června 2011 13:19 )

pavle a umis si predstavit situaci nekoho,kdo chtel treba navazat ze spañelska kontakt na odber zeleniny a ovoce?A umis si predstavit,situaci,kdy na ceskem trhu,by stal spañel a nabizel by sve produkty?Jak pises,najde se nekdo,kdo najde odvahu a postavi se k tomu celem?

anasyi ( 1. června 2011 13:12 )

anelam,ono to je uplne nekde jinde.Vcera byl pres hodinu v televizi porad,kde Nemci se k tomu vyjadrovali a Spañele.Ukazovali,jak Spañele chodili po nemeckych trznicich,kde byli stazeny okurky a presne poukazovali na to,ze jak je mozne,ze pokud mezi rajcaty atd. tyhle smrtici okurky byly,ze neni stazeno vsechno,ze k prenosu nakazy mohlo dojit prave tou manipulaci sahani z mista na misto.Trhovci se jen usmivali a hodne lidi reklo na kameru,ze se preci jedna jenom o okurky,ale nikomu z nich logicky nedoslo,ze by mohlo dojit k rozsireni nakazy timto zpusobem.Kdyz jim to ten spanel rekl,tak koukali jako suvy.Dalsi je to,ze z te farmy jejich zelenina jde do skladu,kde se bali,v tom skladu je vice linek,kazda linka jede jiny sortiment zbozi,takze vcera i rekl,kolik a ceho a kam bylo vyexpedovano.Nejvetsim odberatelem je Francie.Ted uz je jenom to,ze Nemci si budou muset nest zodpovednost.Vcera jsem byla i na chatu ze spanelskou hygienickou,kde ona sama pise,ze ten problem,je nekde jinde

Zobrazit celou diskusi