Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mladić navštívil hrob své dcery, před lety se zastřelila

Autor: INT, ap - 
31. května 2011
13:34

Jeho krásná dcera Ana (†23) se kvůli jeho zločinům zastřelila. Řezník z Balkánu, generál Ratko Mladić ji ale miluje doslova za hrob. To, že by sebevraždu spáchala kvůli jeho zločinům si nepřipouští a po svém zadržení srbskou policií trval na tom, že musí jít k jejímu hrobu. Úřady mu to umožnily.

"Pokud mne nepustíte ke hrobu mé dcery, můžete moji rakev rovnou položit vedle její," vyhrožoval Mladić údajně vyšetřovatelům. A ti mu v úterý raději vyhověli. Ráno se v obrněné koloně vydal k jejímu hrobu. Mladič u hrobu z mramoru zapálil svíčku a položil malou bílou kytici květin s červenou růží uprostřed.

Zabila se kvůli jeho masakrům, on vzal pramen vlasů do Srebrenice

U hrobu strávil Mladič přibližně dvacet minut. Poté ho kolona odvezla zpět do Bělehradu, kde generál čeká na vydání do Haagu. Tam bude čelit obvinění ze zločinů proti lidskosti a genocidy, zejména kvůli smrti 8000 zavražděným obyvatelům Srebrenice během etnických čistek, které provázely rozpad Jugoslávie.

Mladič se proti vydání odvolal, nicméně se předpokládá, že jeho odvolání bude zamítnuto a on bude vydán do Haagu nejpozději zítra ráno. Jeho milovaná dcera Ana se zastřelila v březnu 1994 otcovou oblíbenou pistolí. Údajně poté, co se dověděla o masakrech páchaných na jeho příkaz. Mladič tuto verzi nikdy nepřijal a tvrdí, že byla zavražděna jeho nepřáteli. Vždy u sebe nosil pramen Aniných vlasů.

Video  Masakr v Srebrenici  - Youtube.com, hudba: Yellow
Video se připravuje ...

rezacek ( 31. května 2011 15:14 )

Myslíte si, že naši žoldnéři v Afganistánu a jinde jsou nějací lidumilové? Takovejch Mladičů, kteří jen čekají na svých 5 minut slávy, je plno i v naší srandaarmádě, i když působí spíše jako operetní komparz. Teď zrovna jeden vůl najel na minu.

Zobrazit celou diskusi