Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Švýcar měl před svatbou, fetoval, jel v protisměru a teď se kaje

Autor: šim, jos, Kjos, puk - 
31. května 2011
15:09

EXKLUZIVNĚ: Zdrogovaný Švýcar (33), který se o víkendu řítil rychlostí 180 km/h po mladoboleslavské dálnici 80 km až 100 km v protisměru a zavinil mnoho nehod, je možná ženich na útěku. Reportérům Blesk.cz se podařilo zjistit, že silniční pirát se jmenuje Sascha. Žije ve švýcarském Luzernu se svojí českou přítelkyní. Podle zjištění švýcarského Blicku měli v sobotu mít svatbu. A v den nehody ujížděl z domu jejích rodičů. "Já bych se omluvit," řekl médiím lámanou češtinou Švýcar při cestě k policejnímu výslechu. Jisté je, že mladík se rád stylizuje do role drsňáka. Dosvědčuje to třeba jeho fotka v řetězech. A jisté je i to, že byl podán návrh na vazbu.

Měl týden před svatbou, zřejmě si chtěl užít ještě poslední dny svobody. Posilnil se na to drogami, nasedl do svého bílého nadupaného sporťáku Mitsubishi Lancer Evolution a vyřítil se na silnici.

Podle svědků jel nejdříve v protisměru už na Turnov. Pak se na vozovce otočil a zamířil v protisměru na Prahu. Celkem tak v protisměru mohl urazit až 100 kilometrů.

Během své jízdy způsobil nejméně pět dopravních nehod, během nichž naštěstí nebyl nikdo vážněji zraněn.

Video  Zfetovaný Švýcar se řítil po R10 v protisměru několik desítek kilometrů  - /Youtube/
Video se připravuje ...

Policii se šíleného jezdce podařilo dopadnout až v Praze u letiště Kbely. Když zastavil, vystoupil z auta a začal utíkat. Policie ho po chvíli dohonila.

Převoz zdrogovaného Švýcara, který se na rychlostní silnici R10 řítil přes 80 kilometrů v protisměru Převoz zdrogovaného Švýcara, který se na rychlostní silnici R10 řítil přes 80 kilometrů v protisměru | reprofoto TN.cz

Kvůli požití drog prodělal švýcarský pirát lehký infarkt. Byl převezen do vinohradské nemocnice. "Švýcarský občan byl dnes dopoledne propuštěn z nemocnice a momentálně je na výslechu na oddělení kriminální policie v Mladé Boleslavi. Hrozí mu 3 až osm let," řekl odpoledne pro Blesk.cz mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš.

Cestou k výslechu Švýcar promluvil na kameru TV Nova lámanou češtinou. Sedřený v obličeji, zadrhával. "Jsem nervózní," řekl Sascha. "Já bych omluvit," dostal ze sebe. Na otázku, proč vjel do protisměru na rychlostní silnici, odpověděl pouze: "Blbost."

V úterý večer byl cizinec umístěn do policejní cely, tam bude čekat na rozhodnutí soudu o uvalení vazby.

MAPA: Zběsilá jízda zdrogovaného Švýcara tak, jak ji zaznamenala policie MAPA: Zběsilá jízda zdrogovaného Švýcara tak, jak ji zaznamenala policie | Infografika Blesk.cz

Jaké drogy měl Sascha v sobě, zatím není jasné. Podle Mareše šlo zřejmě o kombinaci drog a léků. Muži, který si zakládá na image drsňáka, hrozí až 8 let vězení.

Blesk ve spolupráci se švýcarským Blickem objevil na internetu fotky, které svědčí o tom, že řidič Mitsubishi není žádný svatoušek. Černé brýle, vyholená hlava, ostré rysy ve tváři - to vše nasvědčuje tomu, že šílenec se stylizuje do role tvrďáka.

Jak ho policie naháněla

Silniční hlídky žádné vozidlo v protisměru nezjistily, dokud nedostaly hlášení od svědků, že v protisměru se pohybuje bílé sportovní vozidlo Mitsubishi Lancer. Policisté zaznamenali nebezpečnou jízdu vozidla v protisměru až u Mladé Boleslavi. Hlídka dopravních policistů jela souběžně s tímto vozidlem od Bezděčína až do Prahy, přičemž po marných výzvách, aby řidič zastavil, jelo policejní auto zhruba 150 až 200 metrů před nebezpečným vozidlem ve správném pruhu směrem na Prahu a policista vykloněný z levého zadního okna gestikulací upozorňoval řidiče aut jedoucích od Prahy na nebezpečí v jejich "rychlém" pruhu.

Sportovní vůz i služební auto Policie ČR jelo v danou chvíli rychlostí kolem 170 km/hod. Před Prahou se policejní vozidlo dostalo přímo před bílý sporťák, nicméně řidič se pokusil policejní auto vytlačit ze silnice. Sám pak odbočil na rozestavěnou silnici a dále k letišti v Praze Kbely. Po několika stovkách metrů sportovní auto zastavilo a řidič přelezl plot do areálu vojenského letiště. Policisté ho stejnou cestou pronásledovali a kolem 11:45 zadrželi.

Kdo je jeho přítelkyně, jaké drogy před jízdou požil, co dělal v ČR? Celý příběh šíleného řidiče přinese Blesk už zítra!

Děkujeme serveru bazeny.us

polibsi ( 2. června 2011 17:23 )

Ty kundo jakej vyholenej skin,..Bůh ví co ty schováváš pod spoďárama,.. =D Takže narozdíl od někoho je OHOLENEJ =D

polibsi ( 2. června 2011 17:20 )

Já ti dám štětku ty demente,..Tohle si říkej svý pomrdáný rodině a né cizí,..Co je tobě vůbec do toho že ona je taková,..Závidíš,..Že na to má odvahu,..a ty máš staženou ***,..Bez tak bys jí to neřekl/a do očí,..=D Jenom plná huba keců a skutek utek,..Jste všichni stejný umít ejenom pomlouvat =D Jste k smíchu =D =D

crakazasecrak ( 2. června 2011 06:28 )

U TYČE? NÉ STRKÁ SI JI DO P.I..ČE!!

akrapaz ( 1. června 2011 03:01 )

to by bylo skutečně to nejlepší řešení!

akrapaz ( 1. června 2011 02:59 )

to samý jsem si myslel i já

Zobrazit celou diskusi