Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Luxusní vězení Strauss-Kahna, o kterém nesnil

Autor: jip, Kjos - 
31. května 2011
12:50

Nejdříve byl obvinění ze znásilnění, pak v poutech vláčen po soudech a nyní přestěhován do luxusního domácího vězení. Řeč je o bývalém šéfovi Mezinárodního měnového fondu Dominiqu Strauss-Kahnovi. Rodinný dům v jedné z nejbohatších čtvrtí v New Yorku má údajně čtyři ložnice, pět koupelen, tělocvičnu a domácí kino. Teď bude hostit muže, který nutil k orálnímu sexu hotelovou pokojskou.

Finančník musel opustit své původní domácí vězení na Manhattanu kvůli stížnostem sousedů. Těm vadili všudypřítomní policisté, davy novinářů a ozbrojené stráže. Původně si Strauss-Kahn vybral jiný dům, ale ještě před stěhováním se setkal se stejnou nevolí i u tamních obyvatel.

Rodinný dům ve čtvrti Tribeca podle jedné z realitních společností přijde Strauss-Kahna  (870 tisíc korun). To ale nejsou jediné náklady, které z jeho domácího vězení vyplývají. Pohyb obžalovaného neustále sledují kamery, na ruce musí mít elektronické sledovací zařízení a před dveřmi stojí ozbrojená stráž. Tato opatření stojí podle DPA měsíčně 200 tisíc dolarů (asi 3,4 milionu korun). Vše na účet Strauss-Kahna.

Sex s pokojskou

Bývalý šéf MMF byl zadržen pro pokus o znásilnění 14. května. Čelí obvinění, že v hotelové pokoji v New Yorku přinutil pokojskou k orálnímu sexu. Důkazem má být sperma v pokoji a na šatech ženy. Strauss-Kahnovi hrozí za pokus o znásilnění až 25 let. Vinu popírá.

Zobrazit celou diskusi