Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Miminko zemřelo v rozpáleném autě, orgány dostanou 4 děti

Nechávat dítě v rozpáleném autě je nebezpečné - ilustr. foto
Nechávat dítě v rozpáleném autě je nebezpečné - ilustr. foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, vk - 
24. května 2011
09:51

Otec vezl dceru do jeslí, ale zapomněl na ni. Italský profesor Lucio Petrizzi (45) si prý nevšiml, že holčička zůstala v autě, a odešel. Zjistil to až po pěti hodinách, které Elena (†1) strávila v přehřátém voze. Sotva dýchala, byla dehydrovaná a v bezvědomí... Převezli ji sice do nemocnice, avšak kvůli velkému otoku na mozku, který jí horko způsobilo, zemřela. Její orgány teď zachránily životy čtyř dětí, které čekaly na transplantaci.

Otec mrtvé dívky, který pracuje jako profesor veterinární medicíny na univerzitě v italském Teramu, byl prý přesvědčený, že Elenu ve středu do jeslí skutečně zavezl. Když se pak po pěti hodinách vrátil k autu, které po celou tu dobu stálo na slunci a teplota v něm dosahovala až třiceti stupňů Celsia, našel v něm svoji malou dceru v bezvědomí. I přesto, že okamžitě zavolal záchranku a Elenu se mezitím snažil oživit, holčička zemřela.

„Prostě nevím, co se stalo. Byl jsem přesvědčený, že jsem ji vysadil. Zamkl jsem auto a šel do práce. Je to, jako kdyby mi někdo vypnul mozek,“ řekl otec, který teď čelí obvinění ze zabití. „Dal bych život, abych ji mohl zachránit,“ dodal. Na jeho obranu už vystoupila i jeho manželka Chaira Sciarrini.

„Chci křičet do světa, jak moc můj partner svoji dceru miloval. Je příkladným otcem,“ řekla Elenina matka, která je nyní v osmém měsíci těhotenství. Je prý přesvědčená, že podobná chyba se může stát každému. Rodiče se dohodli, že orgány své dcery dají na transplantaci. Srdce, játra a ledviny holčičky teď dokázaly zachránit životy čtyř dětí po celé Itálii. „Gesto těchto zlomených rodičů je obdivuhodné, protože smrt jejich dítěte darovala nový život a novou naději,“ nechala se slyšet lékařka Francesca De Pace.

zirafa ( 24. května 2011 20:16 )

opare, tobě dali pravděpodobně uvařený mozek, jak jsem zjistila na diskuzi o psím mase.....

crakazasecrak ( 24. května 2011 15:10 )

jo to jsou ty jejich vteřinky....a péče žádná..asi se ji matka chtěla zbavit,takhle by přece nemluvila!!!

pelagie ( 24. května 2011 13:07 )

co je to za blba .....on si nevšiml, že má v autě dítě ??? je to možné ????

r.karina ( 24. května 2011 11:37 )

Je prý přesvědčená, že podobná chyba se může stát každému....co to je za větu od maminy???

jankao2 ( 24. května 2011 11:27 )

je to smutné..otec stím bude muset žít cely život to je myslim nevětší trest..ale zase na druhou stranu umřelo jedno dítě a čtyři zachránili.... to je osud...

Zobrazit celou diskusi