Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ukradl umírající dívce telefon, aby měl na drogy

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: bali, mivrk - 
20. května 2011
19:02

Rachel (22) skočila z 24 metrového vícepodlažního parkoviště. Lidé se okamžitě seběhli a začali dívce poskytovat první pomoc. S nimi přiběhl i Ben Heney (23), narkoman, a mezitím co ostatní poskytovali dívce pomoc, on jí vytáhl z kapsy mobilní telefon a začal se vzdalovat. Zachytili ho ovšem bezpečnostní kamery.

Studentka filozofie Rachel se pokusila o sebevraždu skokem z vícepodlažního parkoviště. Při pádu na zem byla ještě živá, ale lidé už jí život zachránit nedokázali. Na pomoc přišel i Ben Henney (23), závislý narkoman, který neměl peníze. Místo pomoci ale dívce vytáhl z kapsy mobil a utekl. Policie ho dopadla díky bezpečnostním kamerám.

Filosofka se rozloučila na twitteru

Ve čtvrtek byl Heney odsouzen a uvězněn na 12 týdnů vězení. Ke krádeži se přiznal. Policii řekl, že telefon prodal za dvacet liber (560 korun), aby si mohl koupit svou drogu. Telefon byl v hodnotě čtyř tisíc.

Den před smrtí napsala Rachel na twitter citaci filozofa Jean Paul Sartra: “Každá existující bytost se rodí bez důvodu, přežívá ze slabosti a zemře na setkání.“ Přátelé se ihned po dívce začali shánět, ale marně. Ve středu brzo ráno si vzala život skokem z vícepodlažního parkoviště.

crakazasecrak ( 20. května 2011 20:38 )

stejně ho už nepoztřebovala

limak007 ( 20. května 2011 20:06 )

Ostatně, co to asi bylo za telefon, že vydržel takový pád? Dobrá reklama, ne? To by se dalo zpeněžit. Co vy na to, hajzlové kapitalističtí?

Zobrazit celou diskusi