Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Oběť šéfa MMF se skrývá: Je HIV pozitivní?

Autor: ČTK, INT, oj - 
18. května 2011
14:32

INFOGRAFIKA: Šéf MMF Dominique Strauss-Kahn si pořádně zavařil. V USA čelí obvinění z pokusu o znásilnění hotelové pokojské a sedí v jedné z nejdrsnějších věznic pod zvýšeným dohledem. Policie se obává, že by mohl mít sebevražedné úmysly. Jeho údajná oběť, pokojská Nafissatou Diallo, se skrývá. Nyní vyšlo najevo, že je žena je možná HIV pozitivní. Bydlí totiž v domě, jehož byty jsou pronajímány pouze lidem s HIV či AIDS.

Dům v newyorském Bronxu, kde Nafissatou Diallo žije, je pronajímán lidem, kteří mají HIV nebo AIDS. Podmínky organizace Harlem Community AIDS United, jež bydlení zajišťuje, jsou takové, že alespoň jeden člen domácnosti musí mít tuto diagnózu, píše server NYPost.com.

„Tento byt není pronajatý na její jméno. Ubytování nájemníkům zprostředkovává organizace Harlem United,“ vysvětlil serveru NYPost.com zaměstnanec realitní společnosti. Pokojská, která obvinila Strauss-Kahna ze znásilnění v hotelu, kde bydlel a ona pracuje, měla od Harlem United pronajatý byt už minulosti. Nastěhovala se tam už v roce 2008 i s dítětem.

Dvaatřicetiletá pokojská sama vychovává šestnáctiletou dceru. Podle jejího právníka utrpěla obrovský psychický šok a zatím se nedokázala vrátit do práce. Všude na ni číhají média. Na dveřích jejího bytu, z kterého musela utéct, visí výmluvný nápis: „Nechte mě i moje sousedy prosím na pokoji! Jste hrozně otravní!“ Podle známých a sousedů je velmi tichá a pracovitá.

901624:gallery:true:true

Strauss-Kahna hlídají, aby se nezabil

Strauss-Kahn zatím čeká ve své malé cele. Je kontrolován častěji, než je běžné, protože hrozí, že by mohl mít sebevražedné sklony. Kvůli bezpečnostním opatřením již od přijetí ve věznici pobývá v cele sám. Vedení žaláře již dříve ujistilo, že v prostorách nápravného zařízení se bude pohybovat vždy v doprovodu dozorce.

Strauss-Kahn vinu popírá, ale soud ho odmítl propustit na kauci a poslal ho do newyorského vězení, kde nyní čeká na další rozhodnutí soudu. V případě, že ho soud uzná vinným, hrozí mu podle Reuters až 25 let vězení.

Nafissatou Diallo obvinila šéfa MMF z toho, že ji nutil k orálnímu sexu, který mu měla dvakrát poskytnout. Potom se ji pokoušel znásilnit, když uklízela jeho pokoj v hotelu Sofitel na newyorském Times Square. Policii vypověděla, že poté co do ní vyvrcholil, vyplivla ejakulát na podlahu. „Nákaza HIV při orálním sexu je možná pro oba partnery,“ řekl mluvčí Centra pro kontrolu nemocí. Právníci Strauss-Kahna celou věc odmítli komentovat.

anasyi ( 20. května 2011 10:46 )

me akorad nejde do hlavy,ze by mu nestacila rict,ze je HIV pozitivni.Jinak je i zajimave,ze ona takto nakazena,mohla tuto praci vykonavat.To ze ji je 32 a ma 16 letou dceru,je u nich normalni.Znam pripady,kdy 12 lete jsou tehotne.Takze ja si i myslim,ze hotel si malinko zavaril,tim,ze jeho pracovnici,kteri prichazeji do kontaktu s klienty,jsou HIV pozitivni.Jeste aby starik nechtel nejake odskodneni,ze nebyl z jeji strany poucen o jejim zdravotnim stavu,nebot kdyby vedel,ze je HIV pozitivni,urcite by se ji ani nedotknul

anasyi ( 20. května 2011 10:33 )

jojo,i milionek dolaru ma jistych a k tomu americe papiry.....

honza51 ( 19. května 2011 06:44 )

nebudu psát k tomu co se stalo, ale jsem šokován z toho, že v "superhotelu" úplně normálně pracuje "HIV pozitivní "člověk. Nechci tu ženskou hned soudit, ale když je jí 32 a má 16-letou dceru, tak to taky asi není normální? A i u nás jsou případy, že HIV pozitivní jedinec se rozhodne "nakazit" někoho zdravého. (Neříkám, že toto je ten případ) To bude asi tím, že v USA je možné všechno a ti lidi se ještě dožadují, aby se s nima jednalo jako se zdravým a přitom stačí málo a nakazí se kdokoliv. A to při dodržení veškerých pravidel. Ale co když se takový člověk rozhodne, že se "pomstí" zdravým!?!? Jak se tomu dá zabránit? Nijak

cert ( 19. května 2011 06:04 )

No on už se dědula pravda v minulosti neudržel víckrát. Takový člověk by neměl stát v čele takové instituce.

janteto ( 18. května 2011 22:36 )

gogo, souhlas a prý tomu dědulovi hrozí 25 let krimu. Kolik hrozí těm našim rozkradačským darebákům, v jejich případě doživotí? Vyhulí celý národ a nic,že!!

Zobrazit celou diskusi