Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Smutek Ládinovy panny: Koupil ji jak dobytek!

Autor: ap, mivrk - 
10. května 2011
06:12

Byla po jeho boku až do konce. Dokonce ho bránila. A on ji přitom koupil jak dobytek na tržišti. "Byl to skvělý kšeft," říká příbuzný nejoblíbenější bin Ládinovy ženy.

Bylo jí osmnáct a byla panna. Okouzlující a původem z dobré rodiny. To bylo důležitým faktorem, který rozhodl o tom, že se Amal al-Sadah stala pátou a poslední ženou nejhledanějšího teroristy světa Usámy bin Ládina.

Panna z významné rodiny

"Její rodina zastává důležité místo v Jemenu. A pro Usámu bylo důležité, aby s tímto malým královstvím udržoval dobré vztahy," uvedl pro americkou stanici CNN Ahmed, jeden z mnoha příbuzných dívky.

"Byla klenotem rodiny," uvádí dále Ahmed. "Tichá, poslušná, krásná a konzervativní, přesně taková, jak má žena být," pokračoval v chvalozpěvu Ahmed.  Po sňatku, který považoval za čest pro celou rodinu, o ní slyšel velmi málo. "Nevěděli jsme, kde je," uzavřel Ahmed.

Má poznat jen bin Ládina

Usáma ji odkoupil v roce 2000. Zaplatil za ni 5000 dolarů, což je přibližně 70 tisíc korun. učinila tak ještě před útokem na newyorské mrakodrapy. A oblíbil si ji. Právě ona mu byla společnicí v posledních letech jeho života. Tak jako on neopustila v posledních pěti letech dva pokoje, ve kterých se ukrýval.

Nyní o ni vedou diplomatické spory Pakistán a USA. Zatímco Američané by rádi ženu vyslechli, Pakistánci to striktně odmítají. Prý ji vrátí rodině do Jemenu. Tam zřejmě dožije jako vdova. Usámova závěť byla v tomto jasná. "Mé ženy, po mé smrti se již nikdy nesmíte vdát."

farah ( 12. května 2011 19:39 )

nechci se s vámi přít, opravdu si nepřeji, aby se islám rozšiřoval do Evropa, ani nikam jinam. Ale je mi jasné že jako u nás jsou chlapi různí, bude to i tam...někteří krvelační, jiní milí. Hodně je také ovlivněno konkrétním státem - jak hodně je náboženství propojené se státní správou - nekde je to prakticky totéž, někde hodně vzdálené. Čím víc státní moc přijímá náboženství, tím horší když je v čele fanatický pošuk. A k té burce s mřížkou - ta se nosí opravdu jen v pár státech, mnohem víc ženy nosí hidžáb, nigáb nebo čádor A s těmi sukněmi jsem se fakt nesekla, psala jsem o své prababičce a nevěřím, že by v letech 1880 - 1920 chodila ve společnosti v krátkých sukních a s holými rameny. Na vesnicích to bylo nemyslitelné. Ani šátek uvázaný na uzel pod bradou nebyl žádný modní výstřelek, ale zvyk Ale stejně ty řeči jsou o ničem, o situaci víme jen z pár zpráv a fotek na netu, situace nemusí být taková všude. A taky nemyslím, že to tak některým vadí, to by přeci nechodily zahalené studentky VŠ tředa v Hradci Králové, kde jich je asi 5 a nikdo je nehlídá. Ale fakt směšné je, když mají na hlavě čádor a k tomu minisukni, z který jí lezou kalhotky a zadek

pompadurka ( 10. května 2011 22:17 )

Jemen je rebublika. Oficialni nazev v anglictine je the Republic of Yemen

fiat ( 10. května 2011 18:00 )

letos v létě jsou módní šátky na hlavu. A nosily se vždy, jen je umět uvázat. Je to skvělý doplněk oblečení. Často mě zaráží, že češi neradi nosí pokrývky hlavy. V létě proti slunci, v zimě proti mrazu a větru. Slunce i mráz poškozuje vlasy, ty pak padají..... Ty turbany mají své opodstatnění. Bílá bavlna je ideální. Bývalo zvykem, že se ženy vdávaly, aby se o ně muž postaral. Pradovaly doma, staraly se o děti o rodinu. je to většinouý více práce, než chodit do zaměstnání. Domácí strava a čisto, výchova dětí.... Dnes žena až příliš mnho mění přírodu a to nejen tím,že nosí většinou kalhoty. Ona je prostě jiná než muž a tak by měla také jinak žít. Rovnoprávnost ano, ale takovou,která se neobrací proti ní a proti celé splečnosti. To se tady stalo. Ovšem je dobře,že ženy začaly chodit do školy. n t není tak moc dávno, co do školynechodily a jen k dcerám z bohatých rodin chodil učitel hry na klavír a napříkald frčancouštiny čiá němčiny, malování,případně zpěvu. Byla epší nějaká ta zlatá střední cesta , ale obávám se že cesty zpět není a že tady u nás je žena stále více mužem a muž ženou.

nikto nevie ( 10. května 2011 15:31 )

Ten film je o právu šáría dnes běžně uplatňovaném v muslimské rodině. Čím je ta rodina chudší, tím je právo šáría uplatňováno krutěji. Kdybyi 80 - 90% muslimů si mohlo dovolit živit dvě rodiny, a kdyby muž v právu šáría musel prokazovat nevinu stejně jako žena, nebyl by ten film až tak neuvěřitelně krutý.

bara ( 10. května 2011 15:18 )

ten film je o krutosti až neuvěřitelné.

Zobrazit celou diskusi