Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Usámovu mrtvolu měřili vojáci vlastním tělem

Autor: INT, mivr - 
9. května 2011
11:29

Američané utratili desítky milionů dolarů, aby dopadli nejhledanějšího teroristu světa Usámu bin Ládina (†54), ale nemají peníze na metr! Tak to alespoň vypadá. Když muže vojáci zastřelili, potřebovali ho změřit, aby měli jistotu, že zabili toho pravého. Jenže u sebe neměli metr. Jeden z vojáků si tak vedle mrtvoly musel lehnout, aby mohl být Ládin změřen podle něj.

Usáma bin Ládin, obávaný terorista, byl před týdnem zastřelen americkými vojáky. Prezident Barack Obama a jeho speciální tým se na akci připravovali velmi dlouho. Padlo na to několik desítek milionů dolarů.

Když se Obamovi muži dostali do domu, kde se ukrýval Ládin, měli šedesáti až osmdesáti procentní jistotu, že tam terorista opravdu je. Když ho zabili, chtěli ho změřit, ale zjistili, že u sebe nemají metr! Jeden ze zasahujících vojáků si tedy musel vedle mrtvoly lehnout, aby ji kolegové mohli změřit podle něj.

Celou akci, která trvala bezmála tři čtvrtě hodiny, v přímém přenosu sledoval americký prezident a jen nevěřícně kroutil hlavou. Otočil se na poradce a kousavě řekl: "Obětovali jsme na tu operaci helikoptéru za 60 miliónů a nemůžeme si dovolit svinovací metr?" Později dodal, že to bylo nejdelších čtyřicet minut v jeho životě.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

venxa ( 9. května 2011 15:48 )

Krizi mas ty v hlave, BOZO!

mathony ( 9. května 2011 13:28 )

tak vyspělá a nemá metr stejně je to vše divné každý chycený at už mrtvý nebo živí je představován jako trofej i když to není někdy vkusné a takovy terorista a je hozen do moře to je prostě divné

kukuku ( 9. května 2011 13:21 )

Žádné dodatečně měření provázku nebylo možné. Bez soudu vystříleli skoro celé osazenstvo vily, aniž by měli jistotu, koho střílí. Potřebovali hned vědět, jestli toho už mají nechat nebo vystřílet celou čtvrť.

587587 ( 9. května 2011 12:07 )

a ten dodatečně přeměřit metrem, to je nenapadlo??? Bylo by to rozhodně přesnější než poměřovat tělem dalšího vojáka.

Zobrazit celou diskusi