Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tito kluci zabili bin Ládina, směje se Obama

Autor: Lukáš Pfauser, Kjos - 
8. května 2011
04:07

VIDEO: Americké komando, které před týdnem přepadlo dům Usámy bin Ládina v Abbottábádu, vyznamenal prezident Barack Obama. Ten přicestoval do státu Kentucky a navštívil vojenskou základnu Fort Campbell. Tam poděkoval a udělil vyznamenání členům posádky vrtulníků a členům jednotky, která provedla bojovou operaci proti hledanému zabitému teroristovi. „Vůdce teroristů už nikdy Ameriku neohrozí. Dobrá práce!“ řekl elitní vojenské jednotce Navy SEAL.

Pentagon ukázal video, které našli po zastřelení bin Ládina

Americké ministerstvo obrany zveřejnilo videonahrávky, které byly nalezeny v bin Ládinově domě v pákistánském Abbottábádu. Nahrávky, kterých je pět, ukazují teroristu například při sledování televizního zpravodajství o něm samém.

Bin Ládin působí na nahrávce sešlým dojmem, což posiluje fakt, že na tom zdravotně nebyl dobře.

Pentagon nahrávky uveřejnil bez zvuku, aby nebylo slyšet, o čem terorista hovoří. Mnozí pochybovači uveřejněné video považují za pouhou propagandu Pentagonu.

Nejhledanější terorista světa bin Ládin žil v posledních pěti letech naprosto odloučen od okolního světa – žádné telekomunikační prostředky a žádný pohyb venku. Kontakt se světem mu umožňovala jen televize a poslové.

O životě Usámy bin Ládina v domácím vězení se policisté z pákistánské tajné služby dozvěděli od třech jeho manželek. Podle výpovědí se terorista, kterého zabili elitní američtí vojáci 1. května, neodvážil od roku 2006 vyjít z chráněného objektu v Abbottábádu ven.

„Usáma užíval v jednom patře dvě místnosti. Jinak se vůbec nepohyboval,“ říká místní bývalý policejní velitel Asad Munir. Očekává se, že výslechy odhalí ještě další detaily o životě mrtvého teroristy. „Každá dostane dotazník s 20 otázkami, jejichž pořadí se každé tři nebo čtyři dny mění,“ vysvětlil Munir policejní postup, kterým experti zjistí, jestli ženy při výpovědích lhaly.

Vyslechnout tři Usámovy manželky se prý marně snaží i USA, které údajně drží ve vazbě osm dětí Usámy bin Ládina.

Takhle cvičí komando, které dostalo bin Ládina:

Video  Video z výcviku Týmu 6 amerických Navy SEALs, který zlikvidoval Usámu bin Ládina  - Youtube.com / ABC News, hudba: Yellow
Video se připravuje ...

gogo ( 8. května 2011 18:28 )

Pokud vím, tak Američané okupují již řadu zemí a chystají se na další. Ne Pakistánci. A pokud vím, tak Američané vlastní (mimo jiné) přes dvacet tisíc (!) jaderných hlavic. Ne Pakistánci. A to jsi skutečně tak mediálně důvěřivý, že se domníváš že vše kolem Bin Ládina bylo tak jak Ti řekli ? V tom případě mi nezbývá než Ti Tvoji důvěřivost jen závidět....

matozita ( 8. května 2011 18:16 )

tak si prestavte ze obama dal zabit cloveka o kterém byli pochybnosti takze mozna kdybych tam byla já taky by me zabil haha a pak by zemne vzali vzorky a vyslo by ze jsem bin ládin haha

setug ( 8. května 2011 14:27 )

je dost suverén. Vůdce teroristů už Ameriku už nikdy neohrozí? Zapomíná, že už dávno má následovníka-ky a možná mnohem horší.

fiat ( 8. května 2011 12:32 )

Vyslýchají ženy, namísto aby Uamu zajali a vyslýchali jeho.Tolik se h báli? Ale pravdu možná spoupracval s Američany a t se nehodí, aby byl důvd vést války. V Čečensku nezasahovali a lidi tam to hodně čekali.

mardockp ( 8. května 2011 12:27 )

A odkud jsi sem připádloval Ty????

Zobrazit celou diskusi