Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Školák vlezl do výběhu levharta, ten ho napadl

Školák si zahrál se životem, když nedbal na zábrany a přiblížil se k tomuto levhartovi, šelma ho okamžitě napadla
Školák si zahrál se životem, když nedbal na zábrany a přiblížil se k tomuto levhartovi, šelma ho okamžitě napadla  (Autor: Reprofoto CNN)
Autor: evak, ČTK - 
7. května 2011
12:01

Školáka na výletě do zoologické zahrady ve Wichitě v americkém Kansasu napadl v pátek levhart mandžuský, k jehož kleci se sedmiletý chlapec úmyslně přiblížil.

Jak v sobotu napsal zpravodajský server CNN, chlapec přelezl přes zábradlí a přiblížil se k výběhů levhartů (Panthera pardus orientalis), které chrání ještě pletivo. Jedné ze šelem se podařilo protáhnout pletivem chránícím výběh a popadnout chlapce za hlavu a částečně ho vtáhnout do výběhu.

"Byla jsem v šoku. Ten chlapec přelezl zábradlí a najednou levhart protáhl hlavu pletivem a chytil ho za hlavu. Kousl ho do levé tváře," uvedla pro CNN Naomi Robinson, která s malou dcerou přihlížela nešťastné události.

"Dítě zachránili lidé stojící poblíž, kteří se seběhli a bitím přiměli levharta, aby ho pustil. Chlapec má poranění ve tváři a na krku, ale podle lékařů bude v pořádku," uvedl Jay McLaurian z úřadu místního šerifa.

Školák si mohl zranění, po kterých mu zbydou jizvy na celý život, odpustit, kdyby respektoval první zábranu a nepřeskočil tak zábradlí k pletivu. I když jsou zvířata v zajetí po dlouhá léta, neztrácejí nic ze své divokosti.

Levhart mandžuský, známý také jako levhart amurský nebo levhart skvrnitý mandžuský, je kriticky ohrožený poddruh levharta skvrnitého. Jedná se o jednu z nejvzácnějších kočkovitých šelem na světě. Podle stop ve sněhu se její výskyt ve volné přírodě v roce 2007 odhadoval na 27 až 32 jedinců.

Sedmnáct čistokrevných levhartů mandžuských žije v zajetí, z toho pět v zoologické zahradě v Praze. Jejich domovinou jsou oblasti Dálného východu na pomezí Ruska a Číny.

crakazasecrak ( 8. května 2011 07:14 )

i čeští ha r a n ti jsou zm...di!

djaba ( 7. května 2011 22:00 )

Stále tvrdím , že americký spratci jsou men*tálové .

hugu ( 7. května 2011 20:03 )

Levhart se přiblížil k němu.

crakazasecrak ( 7. května 2011 16:04 )

přiblížil se k jeho kleci a pak tam ten s m rad vlezl

crakazasecrak ( 7. května 2011 15:36 )

MĚL HO SEŽRAT!

Zobrazit celou diskusi