Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Neznámý bin Ládin: Z usměvavého hocha ďáblem

Autor: Aleš Půček - 
4. května 2011
05:07

Na dovolené jezdil malý Usáma do Švédska a miloval růžové cadillaky. Jako malý chlapec byl tak milý a nic nenasvědčovalo tomu, že právě on se stane jedním z největších zločinců v dějinách lidstva. Ještě v sedmdesátých letech žil obklopen luxusem, který jeho rodina získala mimo jiné výnosnými obchody s rodinou Usámova budoucího nepřítele Georgem Bushem.

Časté výlety do nejluxusnějších nákupních středisek, styky s význačnými politiky a byznysmeny Západu. Takové bylo mládí Usámy bin Ládina. Americká strana v sedmdesátých letech hodnotila jeho rodinu jako mírumilovné obchodníky.

Projížďky růžovým cadillacem

Nejsou jako mnohé další arabské bohaté rodiny, které podporují radikální islamisty, hodnotili američtí zpravodajové. Ke sledování rodiny měli důvod. Usámův starší bratr Salem rozvíjel lukrativní byznys s významnou americkou rodinou budoucího prezidenta George Bushe.

A mladý Usáma si bohatství rodiny užíval. Spolu se Salemem a některými z dalších svých 55 bratrů a sester trávil čas výlety po západních zemích. Celé prázdniny roku 1971 tak vesele prožil podle listu Daily Mail ve Švédsku. O zábavu nebyla nouze. Mezi jeho záliby patřila jízda růžovým cadillacem.

Univerzita ho změnila

Brzy měla ale nastat rapidní změna v jeho životě. Při studiu univerzity načichl radikálním islámem a ostatním studentům vyčítal, že podléhají dekadentnímu vlivu Západu. Jejich hudba je zlo, fotbal je zlo, dokonce i nošení riflí se mu stalo trnem v oku.

Nikoho z jeho tehdejších přátel proto nepřekvapilo, že po vypuknutí války v Afghánistánu se zapojil po bok mudžahedínů, kteří i za podpory Američanů bojovali proti sovětské armádě. Bohatství začal bin Ládin využívat jiným směrem. Vše pro Džihád.

Lítost projevená v závěti

A této své utkvělé myšlence zůstal věrný po celý zbytek života. Po odchodu sovětských vojsk zaměřil svůj boj proti Americe. Sen o zdrcujícím úderu se mu povedl 11. září 2001. Smrtonosný útok unesených dopravních letadel na newyorské mrakodrapy šokoval celý svět.

Usáma bin Ládin se pak po zbytek svého života, který ukončila smršť kulek amerických speciálních jednotek skrýval. A zřejmě prošel i jakousi sebereflexí svého života. Ve své poslední závěti, kterou zveřejnil kuvajtský deník Al-Anbáa, vyjádřil lítost nad tím, že nemohl trávit více času se svými dětmi a zakázal jim členství v Al Káidě

gogo ( 4. května 2011 17:49 )

Ano, máte pravdu. Přes 50% (!!) zlatých rezerv ČR bylo v devadesátých letech skutečně pozměněno za méněcené papírky zvané dolary a zlato putovalo do USA..... Jeden z ekonomických zločinů své doby... Plody tohoto (řekl bych úmyslně) špatného rozhodnutí budeme teprve sklízet..

alex0800 ( 4. května 2011 12:14 )

Největším zločincem ho udělal zednářský stát a nikdo jiný v čele s jeho obchodním ex-partnerem. Obchod mezi jejich rodinami byl čistá akce CIA (zbraně, drogy, atd). Ale neřešme to podstatné.. Viděli jste tu Ivetku Bartošovou? To máme řešit, v opačném případě by jsme také mohli konat a to by se někomu nelíbilo. Ovce musí jednat podle předdefinovaných pravidel, jinak by někdo z vlády dostal přes párek. Když už jsme u CIA, velmi mne dostává prezident Sarkozy.. Jeho minulost je opravdová lahůdka (asi jako u některých našich politiků). Otázkou, jaká je minulost našeho Nečase..?? Že by podobná? Agentů je plná evropa od 70. let.. A míra infiltrace je vysoká.. A to, že instituce jako FBI či CIA nedodržují vlastní předpisy a nařízení, je dnes běžnou praxí. Proto můžete potkat v cizině složky, které mají pole působnosti pouze na území USA. Jak se chovali diktatury? Stejně, že? Když je na své území nepustíte, vystavíte se perzekuci, jakou jste neviděli. Anglie i Japonsko to již zažili. Anglie dávno, Japonsko velmi nedávno.. US Kapitál už infikoval většinu ekonomicky stabilních trhů, takže operace AMERO může začít.. Dohledejte si ten pojem: AMERO. ať víte, jaká je realita. Pak se už jen zeptejte Min. fin. Kalouska, proč drží tolik korun (60-600MLD kč státních rezerv) v brzy bezceném USD a nikoliv stoupajícím zlatu? Národ má sloní paměť, pokud jde o dlouhodobé zločiny a když si to pánové nechtějí uvědomovat, tak jejich problém. Varování myslím bylo dostatek, že i mentálně postižený by pochopil. Není co dodat.

ivoadler ( 4. května 2011 11:42 )

Je dobře, že ho zastřelili a hodioli do moře. Bolševici se taky s carskou rodinou nepárali. Co s ním, kdyby zůstal na živu? Nákladný soud, nákladné věznění (i když by zřejmě dostal trest smrti) a ještě by se z jeho hrobu stalo poutní místo. Takhle skončil v moři a je pokoj.

limak007 ( 4. května 2011 08:46 )

"...po vypuknutí války v Afghánistánu se zapojil po bok mudžahedínů, kteří i za podpory Američanů bojovaly proti sovětské armádě..." (mudžahedinové jsou rodu mužského, životného, proto je správně "bojovali")

crakazasecrak ( 4. května 2011 06:20 )

d e b i l !

Zobrazit celou diskusi