Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

VIDEO: Tady spal a zemřel bin Ládin

Autor: jos, mivrk - 
2. května 2011
16:36

VIDEO: Terorista bin Ládin (†54) je podle prohlášení amerického prezidenta Baracka Obamy mrtvý. Podle CNN to již potvrdily i testy DNA. Kulka bin Ládina zasáhla v pakistánském městě Abbottabad. Na internetu se nyní objevily záběry, jak to po přestřelce v jeho vile vypadalo. Krev, která je na videu vidět, patří nejspíš nejhledanějšímu zločinci světa.

Členům amerického komanda se podařilo v pákistánském městě Abbottábádu zastřelit teroristu bin Ládina. Cíl dobře utajené mise byl podle výpovědi jednoho z vojáku jen jeden - zabít ho!

Kdo čekal, že se bin Ládin skrývá v pustých horách na pákistánsko-afghánských hranicích, zmýlil se. Terorista obýval jednu z nejrozlehlejších vil ve městě, které má 100 000 obyvatel. Domek, kde bin Ládin zemřel, je osmkrát větší než sousední budovy, stěny jsou téměř 6 metrů tlusté, stavbu obklopuje obrovský pozemek. Stavba domu byla realizována v roce 2005, vyšla na milion dolarů a bylo zřejmé, že ukrývá prominentního hosta.

Pozemek chrání ostnaté dráty, přístup je možný pouze přes dvě střežené brány. V domě nebyl telefon ani internet. Komunikaci s okolím zajišťovali kurýři, jeden z nich zřejmě Američany přivedl na zásadní stopu. Odpadky se z domu neodvážely, ale byly páleny přímo na pozemku.

Video  Dům, kde byl zabit Usáma bin Ládin  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Dům se nachází v těsné blízkosti základny pákistánské armády. Nedaleko je i nemocnice. Zahraniční média spekulují, že bin Ládin nemocnici navštěvoval kvůli problémům s ledvinami.

Jak dlouho bin Ládin se svou nejmladší manželkou v domě žil, není jasné. Jisté je, že od srpna loňského roku tajné služby nabyly přesvědčení, že v domě je právě bin Ládin. A jisté je i to, že mnoho muslimů uvěří, že bin Ládin zemřel jako mučedník.

Otázky kolem smrti bin Ládina:

Je

Je to Je to | Reprofoto Express TV
bin Ládin skutečně mrtvý?

Oficiálně o smrti teroristy hovořili například Barack Obama nebo ministryně zahraničí Hillary Clinton. Podle CNN jsou už hotové testy DNA, které určily, že mrtvým je bin Ládin. Rychlý pohřeb do moře ovšem bude v budoucnu vyvolávat řadu konspiračních teorií.

Je na této fotce mrtvý bin Ládin?

Pákistánská televize mrtvolu bin Ládina ukázala, pak to ale dementovala. Podle všeho jde o podvrh a fotka zastřeleného bin Ládina neexistuje. Nebo existuje, ale nebyla uveřejněna.

Proč byl pohřben do moře? A tak rychle?

Američané prý chtěli respektovat islámskou tradici a tělo pohřbít do 24 hodin. Tajné místo v moři bylo určeno pro to, aby místo hrobu nemohli v budoucnu vyhledávat poutníci. Podle stanice Fox News je ale nyní bin Ládinovo tělo připravováno na převoz do Saudské Arábie.

Zradil ho spojenec?

Je to možné. Ale není vyloučeno ani to, že špioni Američanů prostě měli štěstí. Zda bude vyplacena odměna 25 milionů dolarů za dopadení teroristy, která byla vypsána FBI, není jisté.

letajici_svec2 ( 3. května 2011 10:29 )

priste to bude tvoje oko, kdyz nebudes poslouchat

letajici_svec2 ( 3. května 2011 10:25 )

tady spal, a ve spanku si vzal zivy stit svoji manzelku boze to jsou zidovske kecy. Takhle si predstavuje USA demokriticky soud se zlocincem? Mucit a vrazdit? No jo regulerni valka jim jaksi nejde. Ale ti pitomci si neuvedomi, ze oni patent na svobodu nikdy mit nebudou a umre jeste hodne nevinnych lidi.

zlatovlaska ( 3. května 2011 08:57 )

zavrazdit bez sudu, operacia tajnej sluzby v cudzej krajine bez jej vedomia a potom bleskovo hodit do mora a vyhovorit sa na nejaku pohrebnu tradiciu... adolf eichmann mal na svedomi 6 mil. zidov, bol chyteny, sudeny, odsudeny, popraveny a hodeny do mora. omnoho jednoduchsie bolo zastrelit ho kdesi v tme na ulici v argentine...

zlatovlaska ( 3. května 2011 08:45 )

adolf eichmann mal na svedomi 6 mil. zidov a bol chyteny, sudeny, odsudeny, popraveny a hodeny do mora. nebol zabity tajne, i ked to bolo omnoho jednoduchsie riesenie. saddam bol tuez sudeny a odsudeny. preco teraz insk?

zlatovlaska ( 3. května 2011 08:35 )

nadavat niekomu za jeho nazor, fakt vrchol demokracie! co ste potom vy?

Zobrazit celou diskusi