Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bin Ládina pomstíme JADERNOU zbraní, vyhrožují radikálové

Autor: mivr, INT - 
2. května 2011
14:17

Téměř celý svět se raduje. Nejobávanější terorista všech dob Usáma bin Ládin (†54) byl zabit. Jeho stoupenci, islámští radikálové ale slibují krvavou pomstu. „Buď proklet, Obamo!“ volají. Podle zjištění serveru WikiLeaks radikální islamisté disponují jadernou bombou, která je ukryta někde v Evropě! Jejím použitím islamisté vyhrožují.

Bože dej, ať tato zpráva není pravdivá. Buď proklet, Obamo! Američané, podřezávání vašich krků je pro nás stále legální," uvádí se na jedné z internetových stránek radikálů. Se smrtí svého učitele a vůdce Usámy bin Ládina (†54) se nechtějí smířit.

Smrt nejobávanějšího teroristy světa je ale jasná. Přiznala to už i Al-Káida, která pravděpodobně stojí za útoky na americké mrakodrapy v New Yorku 11. září v roce 2001: „Je to pro nás katastrofa. Zpočátku jsme té zprávě nevěřili, ale spojili jsme se s bratry v Pákistánu, kteří ji potvrdili.“ Jak uvedly americké zpravodajské servery, vedení teroristické skupiny se brzy sejde na jihu Jemenu a zveřejní prohlášení k tomu, jak bude svatá válka pokračovat.

Jaderná hrozba

Podle informací webového portál WikiLeaks ukryli islámští radikálové v Evropě jadernou bombu, která má být odpálena v momentě, kdy se něco stane s Usámou bin Ládinem. Informace přinesly i britské deníky Daily Telegraph a Guardian.

Možnost nukleárního úderu ze strany radikálního islámu naznačil i Chálid Šajch Muhammad, který působil jako jeden z operativních velitelů sítě Al-Káida a je považován za jednoho ze strůjců teroristického útoku z 11. září 2001. Chálid Šajch Muhammad je v současnosti vězněn na základně Guantánamo.

Do čela se postaví Zavahrí

Egyptský lékař Ajmán Zavahrí (59), hlavní ideolog teroristické sítě Al-Káida, by se mohl stát po smrti vůdce sítě Usámy bin Ládina jeho nástupcem v čele této radikálně islamistické organizace. Zavahrí se nejspíš ukrývá v hornaté oblasti u hranic Afghánistánu a Pákistánu.

Vystudovaný lékař Zavahrí o sobě často dává vědět prostřednictvím audionahrávek. Naposledy se připomněl letos v dubnu, kdy vyzval muslimy k boji proti NATO a USA v Libyi. V lednu 2006 například označil tehdejšího amerického prezidenta George W. Bushe za "řezníka".

repro ( 9. května 2011 10:29 )

Al-Káida, která pravděpodobně stojí za útoky na americké mrakodrapy v New Yorku

Shelby16 ( 6. května 2011 21:01 )

tak vyspělá Al-Kaida zase není Zkonstruovat jadernou bombu není jen tak. Na to nemají znalosti ani technologie ani ten štěpný matroš

handgood ( 3. května 2011 16:02 )

Čo tam predávajú... palko1961? Ty to máš určitě grátis, chytráku.

sarula ( 3. května 2011 11:44 )

a do pr....proč tady u nás....co my s tím....zabili ho američani a odnesou to v Evropě to je fakt....

jirkaxman ( 3. května 2011 11:37 )

VY PODEMNOU ZKLAPNĚTE DRŽKY, PROTOŽE VÁS BRZY TY KECY A SMÍCH PŘEJDOU!!!!!!

Zobrazit celou diskusi