Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Aby mohli zastřelit bin Ládina, museli zabít ženu

Autor: jos, mivrk - 
2. května 2011
12:15

V pákistánském městě Abbottábád (asi 100 kilomerů od metropole Islamabádu) byl americkým elitním komandem zastřelen terorista Usáma bin Ládin (†54). Při akci byl zabit také jeho syn, dva blízcí spolupracovníci a neznámá žena. Tu bin Ládin údajně použil jako živý štít. Znamená to, že aby vojáci dostali teroristu, museli ji zastřelit.

Usáma bin Ládin byl zabit v neděli v pákistánském městě Abbottábád. Při akci komanda byli zabiti další čtyři lidé. Jedna žena sloužila radikálům jako lidský štít. Aby se akce vydařila, musela bohužel zemřít. Podle některých zdrojů je mrtvou ženou nejmladší bin Ládinova manželka.

Operaci s cílem zabít bin Ládina schválil prezident Barack Obama 29. dubna. K jejímu provedení Američané vybrali malou elitní jednotku SEAL Team Six vojenského námořnictva. Operaci velel ředitel CIA Leon Panetta.

Ve Virginii bylo nedělní odpoledne, když Panetta a jeho tým dostali zprávu o tom, že bin Ládin je mrtev. Byl zasažen do hlavy. Američané ho identifikovali speciální rozpoznávací technikou, která identitu vyhodnotí na základě tvarů a rysů obličeje.

Video  V pondělí ráno Američané zastřelili Usámu bin Ládina  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Pákistán o akci (ne)věděl?

Dům, kde byl bin Ládin zabit, zachvátily plameny a oblast byla uzavřena. Američané přiznali, že při operaci kvůli "technické závadě" přišli o jeden vrtulník. Obama informoval, že akce proběhla ve spolupráci s Pákistánem. Představitelé pákistánské rozvědky ale uvedli, že o akci nevěděli. Pákistán v minulosti opakovaně popíral, že by bin Ládin byl na jeho území. Dům, kde bin Ládin zemřel, sledovali Američané dlouhodobě, v srpnu 2010 nabyli přesvědčení, že se v něm ukrývá právě bin Ládin.

V městě Abbottábádu se nachází velká základna pákistánské armády, vojenská akademie a také plně vybavená nemocnice. Bin Ládin byl tedy ukryt pod pověstným "svícnem, kde je největší tma". Americké deníky také spekulují, že nemocnici mohl využívat kvůli svým problémům s ledvinami.

O zabití teroristy psali na twitteru

Američtí novináři začali tušit mimořádnou událost v neděli krátce po 21:45 washingtonského času (03:45 SELČ). Tehdy napsal mluvčí Bílého domu Dan Pfeiffer na twitter, že Obama promluví k národu.

Bývalý poradce bývalého ministra obrany Donalda Rumsfelda Keith Urbahn pak napsal: "Takže mi bylo řečeno důvěryhodnou osobou, že zabili Usámu bin Ládina. Zatraceně skvělé." V 22:45 (04:45 SELČ) televizní stanice ABC, CBS a NBC přerušily svá vysílání a přinesly zprávu o smrti nenáviděného muže.

alex0800 ( 2. května 2011 21:33 )

Ať si říká kdo chce, co chce, Klaus a Hájek jsou velmi zvláštní lidé. Vyjímeční v tom, že mají koule stát si za svými názory, které znějí v mediálním klišé sice bláhově, ale pro lidi, kteří měli možnost pohlédnout do vyšších pater této západní kultury, znějí velmi reálně a rozumně. Jen hlupák může věřit zaplacené propagandě v médiích. A Klaus ani Hájek hlupáci nejsou. A to Klause nemusím od té slavné Kuponové Privatizace. Ale lidé pod vlivem moci se kupodivu mohou změnit i k lepšímu (zdá se). Kolik v minulosti se již odehrálo podobných false flag operací jako bylo 9/11? I to datum není náhodně vybrané (11.9 a 11.3 jsou velmi zajímavá data různých roků, zagooglete si sami), ale to už zabředáme do jistých "záležitostí" spojených s okultisty či chcete-li moderními zednáři.. Jak již kdysi kdosi řekl: vše souvisí se vším 1984 - zajímavý román i film

alex0800 ( 2. května 2011 20:53 )

1. slušná práce s photoshopem (zásah do obličeje? hmm, všimněte si linie vousů ku rameni) 2. Tělo hodili do moře? A testy DNA už nikdy nikdo neudělá 3. pro arabský svět vytvořili mučedníka a džihád může začít.. Kam se poděla americká preciznost..? Husajnovi dělali testy dna naživu a bin ládinem si byli jistí nebo kde berou tu jistotu, že jde o bin ládina a ne o nějakého Mustafu Al Habíba?? On se jim určitě představil ;-) A když to řekl B Obama, tak už tomu vůbec nevěřím. Člověk, který lhal vždy když mluvil ke svému národu či svým voličům... Co řekl, vždy bylo naopak!! Není co dodat Imaginární nepřítel byl zabit a dříve "svobodní" lidé (US občané) se radují nad tím, jak jim kvůli imaginární figurce vzali moře práv a svobod. Ale mají právo získat raka z častého rentgenování ;-) Díky za false flag válku s terorismem.. Kdy půjdem válčit se skutečnými teroristy?

bara ( 2. května 2011 18:50 )

kristova noho!!! * tento slint nelze ani komentovat...

petr777 ( 2. května 2011 16:36 )

CNN News: "Omlouváme se za chybu ve zprávě o smrti Bin Ládina. Došlo k překlepu. "Bin Ladin is dad". Dodatečně gratulujeme...;)"

broucajz ( 2. května 2011 14:03 )

Bože ty jsi vůl!

Zobrazit celou diskusi