Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Viktora (†7) zabila branka: Kdo to zavinil?

Prvňáček Viktor (†7) fotbal miloval.
Prvňáček Viktor (†7) fotbal miloval.  (Autor: nov, Nový Čas)
Autor: Čas.sk, oj - 
27. dubna 2011
12:40

Prvňáček Viktor (†7) ze slovenského Vranova nad Topľou si na Velikonoční pondělí šel zahrát fotbal, domů už se ale nevrátil. Spadla na něho těžká kovová branka, která ho zasáhla do hlavy. Chlapce na místě zabila. Po vyučování byl na školním hřišti hrát fotbal poprvé. Výpovědi kamarádů jak k tragédii došlo se liší.

„Mimo vyučování v areálu školy fotbal nehrával. V pondělí tam byl poprvé,“ tvrdili spolužáci. Jak k neštěstí došlo ale popisují různě. „Chlapci chtěli zvednout branku, která ležela na zemi. Nezvládli to ale. Je těžká. Kovová konstrukce spadla Viktorovi na hlavu,“ říká jeden z chlapců. „Branka se překlopila, když se na ni zavěsil a přimáčkla mu hlavu,“ tvrdí druhák ze školy, kde k tragédii došlo.

Podle ředitele školy Martina Babiaka si do areálu školy běžně chodí hrát děti, ale i dospělí přesto, že je to zakázané. „Nedá se tomu zabránit. Na školní dvůr lezou dírami v plotě,“ brání se zodpovědnosti ředitel. „Kovová konstrukce, která Viktora zabila, přitom původně nebyla ani bránou, ale pouze její spodní částí. Přesto je konstrukce tak těžká,“ vysvětloval Babiak.

Na malého Viktora vzpomíná i místní kněz Michal Kučera. „Byl to velmi hodný chlapec. Ministroval ráno v den tragédie,“ říkal těžce kněz, který ho bude dnes pohřbívat. Případ vyšetřuje policie. „Zahájili jsme trestní stíhání pro usmrcení,“ sdělil prešovský policejní mluvčí Daniel Džobanik.

djaba ( 27. dubna 2011 21:32 )

Nechápu , proč není u každé branky nějaké ukotvení .Dvě tři kolečka betonu a nějaký hák za pár pětěk ,by zachránily mnohé zdraví i životy. Kdejaké spotovní náčiní musí projít složitým schvalovacím procesem . Musí být vyrobeno, instalováno a používáno přesně podle norem .A nebezpečná branka ne?

xhonys ( 27. dubna 2011 15:02 )

Nechápu, proč se u všeho musí za každou cenu hledat viník. Ano, je to tragédie, je to smutné, ale bohužel se takové věci stávají.

crakazasecrak ( 27. dubna 2011 13:31 )

měla by být zabetonovaná do země!

Zobrazit celou diskusi