Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Michal bodl Petra (†15) do srdce: Kvůli fotbalu

Vrahovi (vpravo) hrozí doživotí
Vrahovi (vpravo) hrozí doživotí  (Autor: kil)
Autor: INT, mivr - 
26. dubna 2011
12:44

Hádka o míč mezi teenagery na fotbalovém hřišti v Bánské Bystrici dopadla tragicky. Michal (18) vytáhl nůž a bodl Petra (†15) přímo do srdce. Chlapec na místě zemřel. Celé Slovensko je zděšené a volá po nejvyšším trestu pro mladého vraha - doživotí.

Tragicky dopadla páteční slovní přestřelka mezi dvěma studenty. Na fotbalovém hřišti v Bánské Bystrici v městské části Sásová-Rudlová se pohádali o to, kdo si zakope s míčem. Starší Michal pak vytáhl nůž a bodl Petra přímo do srdce! Nikdo nechápe, jak se to mohlo stát. „Každý ho měl rád, jak mu to jen někdo mohl udělat?“ ptá se neustále Petrova maminka. Michal je od neděle ve vazbě.

Byl to hodný kluk, říkají sousedé vraha

Petr, který studoval Katolické gymnázium, se na Velký pátek vracel s rodiči a sourozenci z kostela. S kamarády si chtěl ještě zahrát fotbal. Okolo šesté hodiny večer tedy dorazil na hřiště. V té době tam byl i student zdravotní školy Michal z Levíc. Začali se dohadovat, kdo si zakope. Michal, který měl podle policie v krvi jedno promile alkoholu, vytáhl na Petra nůž s devíticentimetrovou čepelí a zasadil mu smrtelnou ránu přímo do srdce.

„Byli jsme celá rodina v kostele. Peťo se šel domů převléknout, že půjde ještě ven s kamarády. S dcerou jsme ještě zůstali na procházce. Chtěli jsme jít na pizzu a zavolat mu, aby přišel za námi,“ vypráví Petrův otec. „Pak volal Petrův kamarád a řekl nám, co se stalo. Našli jsme ho na hřišti zraněného. Přijela záchranka. Dělali, co mohli,“ pokračuje otec zavražděného chlapce. Petrovi už bohužel nikdo pomoct nedokázal.

„Policie ho chytila po dvou hodinách na opačném konci města,“ řekla policejní mluvčí Mária Faltániová slovenskému serveru Cas.sk. Mladíka nejdřív obvinili ze zabití, ale prokurátor zpřísnil obvinění na vraždu. Soudce už posadil Michala do vazby. Hrozí mu doživotí.

„Takto zabít člověka? To nemá logiku,“ nechápou čin Michala místní obyvatelé. Přitom sousedi o něm mluví jako o hodném chlapci. Jeho rodiče jsou nezastižitelní. „Od té doby, co se to stalo, je nikdo neviděl,“ říkají jejich sousedé.

Odešel anděl

Věřící chlapec zemřel na Velký pátek, kdy si křesťané připomínají ukřižování Ježíše Krista. Právě v tom vidí Petrovi zarmoucení spolužáci symboliku. „Bůh nám bere nejlepší anděly, aby nás mohli chránit. Ochraňuj nás shora,“ píšou mu vzkazy na speciální stránce na facebooku, kterou vytvořil jeho bratr Adam.

Přidala se i jeho učitelka: "Ty jeho tři vrásky na čele a šibalský úsměv, když se houpal v zadní lavici na židli. Všichni máme tisíce vzpomínek. Peťo bude navždy v našich srdcích a myšlenkách, protože ho máme rádi. Protože i díky němu jsme dnes těmi, jakými jsme."

_banderas ( 12. října 2013 21:49 )

To myslíš vážně nebo si děláš z nás pjudel?

12356 ( 28. dubna 2011 14:44 )

jastana, i kdyby ten kluk mu rekl cokoliv a nebo ho i nakop, ten druhy kluk reagoval neadekvatne. Vytahnout kudlu a jednoduse bodnout do cloveka, to uz chce kus otrlosti, ale kde se bere v tak mladem cloveku, je neuveritelne. A jak je mozne, ze 18lety klacek mel jednu prolile alkoholu v krvi? Kdo mu naleval, ten by mel s nim stat pred soudcem a byt zrovna tak odsouzen.

arcaben ( 27. dubna 2011 18:26 )

ručo fučo nic řešit neumí,protože sedí u pc her a nejsou v reálu!!!Kamse podíváš(pohádky nevyjímaje)všude samé násilí a sprosťárny,pak se někdo něčemu diví??Já moc ani ne...

vetmar ( 26. dubna 2011 17:02 )

Nikdo jsme u toho nebyli,ale takto se hádky neřeší.Prostě zabil a je tedy vrah.Žádná omluva zde není na místě i kdyby ten mladší mu řekl cokoliv.Nechápu,že dnešní mládež vše hned řeší agesivitou a hrubým násilím.Mají si to vyříkat ručo fučo a né hned vytahovat zbran a chladnokrevně zabít.Potom litovat toho je pozdě! Jako kluci jsme i my dříve nosili kudličku v kapse a každý kdo ji měl, byl štastný,ale používali jsme ji uplně na něco jiného, než někoho bodnout.A dalo by se sní také zabít.Ale dnes má mládež moc lehký přístup k jakékoliv zbrani a nerozmýšlejí ji hned použít.Děti mají málo povinností a zodpovědností,ale mají moc volného času.

anasyi ( 26. dubna 2011 16:55 )

kudlanko,takze dle jastana,pokud nekdo nekoho poradne vytoci,tak neni preci nic spatneho,ze ho bodne nozem do prsou,nemel ho vytacet takze ja jsem se malem poblila uz pri predstave,ze nekoho muzu vytocit,aniz bych si treba byla i vedoma toho a on me muze s klidem bodnout do prsou protoze on si myslel,ze jsem ho vytocila

Zobrazit celou diskusi