Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zkopal mladíka, soudce ho pustil na svobodu!

Video se připravuje ...
Autor: mivr, Kšim - 
26. dubna 2011
12:20

Obličej plný modřin, poranění mozku. Tak skončil Markus P. (29) poté, co na něj v berlínském metru bezdůvodně zaútočil vedle stojící Torben P. (18). Ten mu čtyřikrát dupl na hlavu. Markus zůstal ležet na zemi. Pachatel se následně sám nahlásil policii. Do vězení nepůjde, soudce ho pustil na kauci!

„Markus má mozkové trauma třetího stupně a zlomený nos. Jak může soudce tak brutálního útočníka nechat běhat na svobodě? Jak je možné, že za daňové úniky si člověk odsedí deset let a za pokus o vraždu nedostane nic? Veřejnost musí vědět, že je něco špatně,“ řekla německému Bildu matka zraněného Carmen P. (50).

Její syn Markus stál v sobotu v půl třetí ráno v metru na zastávce Friedrichstrasse v Berlíně. Zničehonic na něj zaútočili dva muži. Následně se k nim přidal Torben P. Ten Markuse srazil k zemi a čtyřikrát mu dupl na hlavu. Potom kolem krvácejícího mladíka tančil.

Pravděpodobně by v násilí pokračoval, ale zastavil ho Georg B. (21). „Viděl jsem ho tam ležet a řekl jsem si, že pokud něco hned neudělám, zemře. Přišli ke mně ale zezadu a bouchli mě do zad. Upadl jsem. Potom utekli,“ vypráví Markusův zachránce.

Vždyť ještě bydlí s maminkou...

Celý incident natáčely kamery a hned druhý den bylo video uveřejněno. Torben se sám nahlásil policii. A proč na Markuse za útočil? Prý byl opilý a v agresivní náladě a Markus byl na ráně. Doslova. Policie ho obvinila z pokusu o vraždu, ale propustila ho na kauci vzhledem k jeho věku a tomu, že dosud nebyl trestně stíhán. Musí se akorát třikrát týdně hlásit na policii.

„Byl obviněn z pokusu o vraždu, ale soudce se pak rozhodl pro kauci. Je mladý, ještě bydlí s mámou a tátou a chodí do školy. K činu se doznal. Projevuje lítost nad tím, co udělal,“ snažil se zdůvodnit výsledek vyšetřování mluvčí státního zástupce.

wojtylak ( 26. dubna 2011 13:44 )

zřejmě příslušník nějaké menšiny rodilej fricek by dostal 20 let z fleku

gogo ( 26. dubna 2011 12:44 )

Proč by ho nepustil ? Vždyť jen v Česku přes 5.000 (!!) pravomocně odsouzených k nepodmíněným trestům se vyhýbá nástupu do věznice... Takovou svobodu dnes mají darebáci všeho druhu. O politických a tudíž beztrestných ani nemluvím ...

joel ( 26. dubna 2011 12:37 )

Opravdu je autor clanku takovy bambula, ze nevi co je to "pustit na kauci"? To znamena, ze az do soudniho preliceni nebude pachatel ve vazbe, ale na svobode. Jaky dostane trest se pak rozhodne u soudu. Pokud mate problemy s prekladem, kdyz kradete clanky z nemeckeho bulvaru, staci rict. Rad vypomuzu (za penize samozrejme)

DBBS ( 26. dubna 2011 12:36 )

Ukradneš housku třeba i omylem a jdeš na dva roky a bastarda, kerej Tě nadosmrti zmrzačí pustěj a stejně nakonec dostane podmínku... prasárny se dějou nejen v našem státě jak vidno

Zobrazit celou diskusi