Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ruský miliardář vykoupil syna

Miliardář syna vykoupil
Miliardář syna vykoupil  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: shp, mivr - 
22. dubna 2011
17:56

V oboru počítačových antivirů patří Jevgenij Kaspersky (45) mezi špičky, magazín Forbes ho označil za 125. nejbohatšího Rusa s majetkem 13,2 miliardy Kč, a to se nejspíš stalo osudné jeho synovi. Byl unesen, ale jeho bohatý otec ho vykoupil.

Ivan Kaspersky (20) byl ve čtvrtek unesen neznámým pachatelem nebo pachateli. Jeho otec Jevgenij Kaspersky vlastnící společnost Kaspersky Lab, jednu z nejúspěšnějších světových firem na vývoj antivirových programů, ho v pátek vykoupil. Alespoň to tvrdí moskevská média. Údajně za něj zaplatil 72 milionů korun.

Pátrala po něm policie i tajná služba

Kaspersky mladší byl unesen ve čvrtek dopoledne na severozápadě Moskvy při cestě do sídla společnosti InfoWatch, kde pracuje. Jeho otec, který se zdržuje v Londýně, se údajně okamžitě vydal do Moskvy.

Moskevský bulvární web Life News napsal, že do pátrání po synovi ruského milionáře byla zapojena policie i tajná služba FSB. Teď už je prý v kruhu rodiny.

egal ( 23. dubna 2011 08:26 )

to vypadá spíš, že mladej dlužil v kasinu a fotr to musel zaplatit a nechtěl. Platbou, pokud je v tom ruský andrground nic nevyřešil, páč časem bude muset platit znovu, howg!

Zobrazit celou diskusi