Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vražda před web kamerou: Vrah byl soused!

Autor: Jan Jedlička, INT, Kjos - 
22. dubna 2011
14:27

Mladík z Pekingu přes webovou kameru viděl napadení své přítelkyně v Torontu Liu Qian (23). Ta byla druhý den nalezena svlečená a mrtvá ve svém bytě poblíž školy, kde studovala. Před soudem za vraždu stojí její soused.

Před soudem stojí obviněný z „vraždy v přímém přenosu“ mladé Číňanky. Je jím soused Brian Dickson (29), který bydlel ve stejném domě jako oběť, informaci přinesla agentura AP. Muž je trestně stíhán za vraždu prvního stupně, soud bude pokračovat 26. dubna. Na podrobnější informace k případu bylo vydáno embargo.

Dickson byl zatčen ve středu, policie v domě jeho rodiny zabavila počítač. Liu muž napadal minulý týden v noci ze čtvrtka na pátek přímo před zraky jejího přítele Menga Xianchao v Pekingu. Chatovali spolu přes webovou kameru. Mezi obětí a vrahem došlo k zápasu, vrah poté strhl kameru a co se dělo dál, je prozatím předmětem vyšetřování. Z jejího bytu byl ukraden notebook, telefon a web kamera.

Byla polonahá, ale bez známek znásilnění

Liu byla nalezena svlečená od pasu dolů ve svém sklepním bytě, na jejím těle však nebyly žádné známky znásilnění ani zranění tak závažných, že by ji mohly způsobit smrt. Na výsledky z pitvy se prozatím čeká.

Do Kanady přiletěl otec oběti Liu Jianhui s manželkou. Policie odmítla zveřejnit jakékoliv informace o Dicksonovi i jeho oficiální fotografii. Zahraniční novináři však našli jeho fotografii na Facebooku. Motiv trestného činu je prozatím neznámý. Policie sdělila, že videochat byl pouze streamovaný a nikdo ho nenahrával. Vyšetřovatelé se ale pokoušeli najít způsob, jak přenos získat.

 

 

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:21.0cm 842.0pt; margin:70.9pt 172.65pt 70.9pt 127.6pt; mso-header-margin:35.45pt; mso-footer-margin:35.45pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Vražda před web kamerou: Vrah byl soused

Mladík z Pekingu přes webovou kameru viděl napadení své přítelkyně v Torontu Liu Qian (23). Ta byla druhý den nalezena svlečená a mrtvá ve svém bytě poblíž školy, kde studovala. Před soudem stojí její soused.

Před soudem stojí obžalovaný z „vraždy v přímém přenosu“ mladé Číňanky. Je jím soused Brian Dickson (29), který bydlel ve stejném domě jako oběť, informaci přinesla agentura AP. Muž čelí obžalobě z vraždy prvního stupně, soud bude pokračovat 26. dubna. Na podrobnější informace k případu bylo vydáno embargo.

Dickson byl zatčen ve středu, policie v domě jeho rodiny zabavila počítač. Liu muž napadal minulý týden v noci ze čtvrtka na pátek přímo před zraky jejího přítele Menga Xianchao v Pekingu. Chatovali spolu přes webovou kameru. Mezi obětí a vrahem došlo k západu, vrah poté strhl kameru a co se dělo dál, je prozatím předmětem vyšetřování. Z jejího bytu byl ukraden notebook, telefon a web kamera.

Liu byla nalezena svlečená od pasu dolů ve svém sklepním bytě, na jejím těle však nebyly žádné známky znásilnění ani zranění tak závažných, že by ji mohly způsobit smrt. Na výsledky z pitvy se prozatím čeká.

Do Kanady přiletěl otec oběti Liu Jianhui s manželkou. Policie odmítla zveřejnit jakékoliv informace o Dicksonovi i jeho fotku. Neznámý je i motiv trestného činu. Policie sdělila, že videochat byl pouze streamovaný a nikdo ho nenahrával. Vyšetřovatelé se ale pokoušeli najít způsob, jak přenos získat.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi