Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vrah Dennise (†9): Proč znásilňoval a vraždil chlapce?

Autor: mivr, Kjos - 
19. dubna 2011
10:33

Minimálně tři chlapce zabil, nespočetně jich znásilnil. Pedagog Martin N. (40) je podle kriminalistů nejhorším sériovým vrahem historie Německa. Známými je přitom popisován jako příjemný a zdvořilý muž. Co ho tedy vedlo k hrůzným činům?

Pedagog Martin N. žil na okraji Hamburku v hezkém domě se zahradou. Nikoho z jeho okolí prý nenapadlo, že by 1,93 metru vysoký, štíhlý, sympatický a spíše plachý muž mohl páchat zločiny jako vraždy a znásilnění na malých chlapcích.

Sousedi viděli, ale mlčeli

„Občas jsem ho viděla na zahradě, ale choval se hodně zdrženlivě,“ řekla sousedka Martina N., který od policie získal přezdívku "Černý muž", protože chlapce přepadával, znásilňoval a zabíjel v černém motorkářském oblečení a s kuklou na hlavě.

Místní obyvatelka Petra Jeschke si ale něčeho podezřelého přece jen všimla. „Bylo zvláštní, že do jeho domu chodili chlapci, kteří tam pak zůstávali přes noc. To byly vždy zatažené závěsy,“ řekla německému Bildu.

Sousedi věděli, že si do domu vodí chlapce, nikdy ale nikdo nic neřekl. To, co se dělo za zataženými závěsy, pro ně zůstávalo tajemstvím. Kdyby na jeho podivné návštěvy upozornili policii, možná by k odhalení nejhoršího sériového vraha Německa došlo daleko dříve.

Přitom už v roce 2005 byl Martin N. obviněn ze sexuálního zneužívání dětí. Ve svém domě prý hladil po holém břiše dva chlapce, šestiletého a osmiletého. Do vězení ale nešel. Zaplatil 1800 euro (asi 43,5 tisíc korun) a byl propuštěn. Ani do léčebny tehdy nešel. Ještě téhož roku vyhrožoval nějakému muži, že pokud mu nedá 20 000 euro (bezmála půl milionu korun), řekne, že má dětské porno. Martin N. si za vydírání vysloužil deset měsíců za mřížemi.

Vraždil a znásilňoval několik let

Žena v jeho životě žádná nebyla. „S ženami mám jen špatné zkušenosti. Neměl jsem štěstí. Jsem rád, že jsem sám,“ svěřil se prý sousedce. Ve skutečnosti se jeho zájem ale točil okolo malých chlapečků.

V roce 2007 byl vyšetřován ze znásilnění a vraždy Denise Kleina (†9). Policistům u výslechu lhal. Až deset let po Dennisově smrti se zjistilo, že mu ublížil právě Martin N. A na povrch začaly vycházet i jeho další zločiny.

V březnu roku 1992 zabil Stefana Jahra (†13) z Hamburku, vylákal ho z internátní školy. V červenci o tři roky později zabil Denisse Rostela (†8) z Lippstadtu, našel si ho na stanovém táboře. V září roku 2001 zabil Denisse Kleina (†9). Toho si vyhlédl na dětském táboře. Vyšetřovatelé „Černého muže“ obvinili i z přibližně čtyřiceti znásilnění. Martina N. čeká soud.

wojtylak ( 19. dubna 2011 12:31 )

je jich daleko víc to co se provalí je jen špička úchylnýho ledovce

wojtylak ( 19. dubna 2011 11:46 )

tak tak ale sílu takového z.rda odstranit ze světa by společnost měla najít jinak toho kr.pla živíme všichni včetně pozústalých po oběti.

gevi ( 19. dubna 2011 11:13 )

jednoduchá odpověď. Protože je deviant, tedy nemocný člověk, který se jinak nijak nelíší od ostatních. Proto je dětem nesmírně nebezpečný a každý takový deviant, pokud nemůže být popravený, by se už nikdy neměl k dětem dostat. Tím myslím, že už by měl do smrti být izolovaný.

wojtylak ( 19. dubna 2011 11:08 )

když je někdo úchylnej vrah a dobytek pedofilní neznamená přece že musí bejt špinavej a neslušnej.koukěte na kněze ty taky przněj děti zcela legálně dělaj jako by nic a vždycky jim to projde.

Zobrazit celou diskusi