Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Matka, co ubodala dcery: Zbláznila se z rozvodu?

Proč matka zabila své děti?
Proč matka zabila své děti?  (Autor: facebook.com)
Autor: mivr - 
18. dubna 2011
12:44

Kdo Maju S. (34) slyšel se smát, musel se smát s ní, tak byly podle přátel její smích a věčně dobrá nálada nakažlivé. Proč tedy milující matka a skvělá kamarádka několikrát bodla své tři malé dcery? Dvě z nich zběsilý útok kuchyňskými noži nepřežily.

Žily ve velkém bílém domě v německém Goslaru a nic jim zdánlivě nechybělo. Nikdo tedy nechápe, proč Maja S. v úterý ráno zaútočila dvěma kuchyňskými noži na své tři dcery - pětiletá dvojčata Lauru a Louisu a čtyřměsíční Amelii.

Laura a Amelie zběsilé chování vlastní maminky nepřežily. Pobodaná Louisa stačila utéct k dědečkovi, který bydlí kousek od nich. Muž zavolal policii. Ta v domě našla mrtvé děti a Maju se dvěma zakrvácenými kuchyňskými noži v rukou a s apatickým výrazem. Matka byla umístěna do psychiatrické léčebny.

Všichni se ptají proč

Ještě před pár lety bylo vše ideální: maminka Maja, která pracovala v pojišťovně, tatínek Stefan, který se živil jako učitel, a dvojčátka Laura a Louisa. Bydleli v krásném domě. Vedle nich žili milující prarodiče.

„Před dvěma lety se to zlomilo. Stefan si našel přítelkyni, byl čím dál tím méně doma, až se nakonec odstěhoval úplně,“ řekla kamarádka Maji německému serveru Bild.de. Maja si našla přítele, Markuse K., se kterým otěhotněla. Ale i tento nový vztah nevyšel, rozešli se. Loni v říjnu došlo k rozvodu se Stefanem a 7. ledna letos Maja porodila Amelii. Zůstala tak se třemi dětmi sama.

Zbláznila se?

Brzy po porodu nastoupila do psychiatrické léčebny. Za čtyři týdny byla propuštěna. Lékaři tvrdili, že je vše v pořádku a že není nebezpečná sobě ani okolí. To ale byla očividně chybná diagnóza. Ale ani známí na Maje nepozorovali, že by se s ní dělo něco neobvyklého. „V neděli jsem s ní mluvila přes plot. Tulila se s holčičkami a vše vypadalo normálně,“ řekla Bild.de její sousedka.

Majin exmanžel Stefan do domu pravidelně docházel, aby se viděl s dvojčátky. Jen hodinu po brutálních vraždách napsal svému kamarádovi strohou SMS: „Moje žena zabila moje dcery. Nechci nic víc slyšet.“ Ve vzduchu stále visí otázka, proč se tragická událost stala a zda se jí dalo nějak zabránit.

xcarodejka ( 18. dubna 2011 15:22 )

stávýá se to spíše v roduinách a zemích,kde není hlad. Lidi nerpí hmotnou nouzí, ale jinou, citovou.

limak007 ( 18. dubna 2011 14:11 )

"Ve vzduchu stále visí otázka, proč se tragická událost stala a zda se jí dalo nějak zabránit." Odpověď: Ano, neženit se.

Zobrazit celou diskusi