Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Uhořela mu žena a 4 děti: Přežil je o měsíc

Autor: Čas.sk, ap, Kšim - 
14. dubna 2011
10:37

Maminka Viera (†21) a její děti Ľubko (†5), Esteban (†3), Veronika (†1) a jenom týden starý Kevin uhořely před měsícem při tragickém požáru ve slovenské Lomničce. Ze smrtících plamenů se tehdy podařilo utéct jen otci rodiny Ľubomírovi († 23). I on však měsíc po požáru následkům zranění podlehl.

Příčinou požáru, který otřásl Slovenskem, byla závadná kamna, od nichž rychle vzplál celý rodinný dům. Krátce po půlnoci sousedé uslyšeli hlasitý křik a zoufalé volání o pomoc. „Bylo to hrozné, seběhli jsme se k jejich pokoji, ale nedokázali jsme otevřít dveře, protože zvenku mají kouli a ne kliku. Až bratr Ľuba rozbil okno a sourozence vytáhl ven,“ vzpomínal na noční tragédii příbuzný Miroslav Hangurbandžo.

Viera ani čtyři malé děti neměly šanci přežít. Otci rodiny se podařilo dostat se ven. „Ľubo sebou venku házel a pokoušel se uhasit, nakonec vběhl do nedalekého potoka,“ vyprávěl Miroslav.

Muž utrpěl popáleniny 3. stupně na 63 % těla a byl okamžitě převezen na specializované pracoviště v Košicích. V nemocnici ho okamžitě uvedli do umělého spánku, ze kterého se už neprobudil.

Měl vážně poškozené plíce a nemohl samostatně dýchat. Na následky selhání plic nakonec také zemřel. Pochovají ho do společného hrobu k jeho rodině. V něm už jsou ve velké rakvi pochována těla Viery a jejich čtyř dětí.