Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Malá terminátorka: Přežila srážku s kamionem

Autor: Čas.sk, oj, apk - 
6. dubna 2011
10:38

Štěstí v neštěstí měla teprve desetiletá Táňa ze Slovenska. Srážku s kamionem přežila jako zázrakem téměř bez zranění. Z hrozivě vypadající nehody si odnesla pouze zlomenou klíční kost.

Kamion Táňu srazil v Krajné Poľaně na východu Slovenska, kam chodí do školy. „Čekala jsem se sestrou na zastávce na autobus po vyučování. Ještě jsem si ale potřeboval odskočit na toaletu, takže jsem se vydala zpět do školy. Z jednoho směru přijížděl kamion. Zastavil a dal mi přednost. Toho, který mě srazil, jsem si ani nevšimla,“ popisuje krušné chvíle Táňa, kterou naráz odhodil na bok. „Padala jsem na hlavu, ale zachytil mě spolužák. To bylo moje štěstí,“ raduje se malá školačka.

Pád ji prý nebolel, byla jen v šoku. „Strašně jsem se lekla. Potom si toho už moc nepamatuji,“ prozradila. Svědkem nehody byla i její sedmiletá sestra Sandra. „Jeden z kamioňáků na Táňu řval, jestli neumí dávat pozor. Hrozně jsem se bála, že bude zraněná,“ řekla Sandra.

Rodiče dětí, Marcela (33) a Ladislav (34), si také užili svoje. „Po tom, co jsme dostali zprávu, že Táňu srazil kamion, nás napadly ty nejčernější myšlenky. Naštěstí to nakonec dobře dopadlo. Klíční kost zase sroste a všechno bude v pořádku,“ věří rodiče.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině