Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Syna mu svázali kabely, Krejčíř chce odškodné 5,5 milionu

Autor: ap, Kjos - 
5. dubna 2011
15:46

Razie, kterou provedl speciální oddíl jihoafrické policie v domě nejznámějšího českého uprchlíka Radovana Krejčíře, bude mít soudní dohru na nejvyšších místech. Krejčířovi právníci kvůli údajné policejní brutalitě zažalovali jihoafrického ministra policie a vrchního komisaře. Požadují také 5,5 milionu Kč jako odškodné.

Ministr policie Nathi Mthethwa a vrchní komisař Bheki Cele jsou podle Krejčířových právníků odpovědní za nepřiměřenou brutalitu policie při zákroku v Krejčířově domě. Odškodné 5,5 milionu Kč má být rozděleno mezi lidi, kteří se v době razie nacházeli v domě.

Nejvíc má přitom dostat Krejčířův syn Denis. "Když policisté vtrhli do domu, svázali Denise kabely. Odvedli ho, vyhrožovali mu, ale později jej propustili," prohlásil právník. Denis Krejčíř proto požaduje odškodné ve výši 2,5 milionu Kč.

Zbytek peněz by si rozdělili Krejčířův zaměstnanec Michael Arsiotis, jeho partnerka Tracey Swanpoe a český host Miroslav Potisk. Všichni tvrdí, že je policisté při zákroku trýznili a napadali.

Razie v domě Radovana Krejčíře následovala po vraždě majitele bezpečnostní agentury Ciryla Beeky. V domě policisté objevili seznam smrti se čtyřmi jmény. Mezi nimi bylo i Beekovo, který byl obchodním partnerem Krejčíře v Jihoafrické republice.

Krejčíř je v současnosti vazbě kvůli podezření z podvodu. Na základě zfalšovaného lékařského potvrzení si měl nechat proplatit několikamilionovou pojistku. Samotný Krejčíř tvrdí, že lékařské potvrzení je pravé a on bojuje s rakovinou.

 

alex0800 ( 6. dubna 2011 07:11 )

A kde jsou? Já na fotkách vidím pouze klasická "umělá pouta", která se běžně používají v zemích EU včetně té naší. Na sportovních zápasech se u nás hojně používají ke spacifikování většího množství výtržníků. Málokdo u sebe může nosit desítky kusů kovových pout.. Ještě, že u nás by takovou hovadinu smetli soudy ze stolu. Ještě bych dodal, že když páchám trestnou činnost, pak se nemohu divit, že se to dotýká i mých nejbližších. Tak to bylo vždycky. Může být rád, že nežijeme za doby Říma. I když jejich právo užíváme, jejich trestům se zákonodárci vyhnuli. On by si asi každý rozmyslel například krádež, kdyby mu za to hrozila smrt zardoušením. To by se najednou v tom našem státě našlo "volných" peněz, které by najednou neměl už kdo tunelovat.. Tím neříkám, že je to správná cesta, pouze poukazuji, že malé po(na)učení z historie by nám neškodilo.

dobrotka ( 6. dubna 2011 03:48 )

treba by si u nas dlouho nepobyl, kdyby dostal pripravene nastrizene teplaky

cocococo ( 6. dubna 2011 00:16 )

Ze mam zkusenost s SA policiji.Jaky jsou to debilove.Myslim ty ne-gresky poldy.Jestlize jedes mimo mesto a bez pistole,tak jedina rada je ,zasadne nezastavovat a ujizdet co to da.Jestli,ze jsi bilej,tak neprezijes.To ceska policije je podle mne andelska.I kdyz jsou to na evropsky pomery taky primitivove.Hlavne jsou to liny flakaci.

cocococo ( 6. dubna 2011 00:10 )

Co ti udelal ten Krejciruv syn,debile?Zavist co?Hnoji lidskej ,az budes mit dite ,a nejakej policejni vylizanec s nim bude bezduvodne zachazet jako s Krejcirovo klukem,kterej nic neproved,tak tomu poldovi rekni at tomu tvymu diteti jeste nejakou prida ,ty ceskej hnoji.

arcaben ( 5. dubna 2011 20:04 )

odškodné 5,5mega??Mno,já chci 1.třídou na Mars......

Zobrazit celou diskusi